Home » News » Amazons cloud-enhed overvejer AMDs nye AI-chips

Amazons cloud-enhed overvejer AMDs nye AI-chips

14 June 2023 Putem News Team

Amazon Web Services , verdens største cloud computing-udbyder, overvejer at bruge nye kunstig intelligens-chips fra Advanced Micro Devices Inc, selvom det ikke har truffet en endelig beslutning, fortalte en AWS-chef til Reuters.

Bemærkningerne kom under en AMD-begivenhed, hvor chipfirmaet skitserede sin strategi for AI-markedet, som er domineret af rivalen Nvidia Corp.

AMD-aktien steg 1,7 % i førmarkedshandel efter nyheden. De lukkede 3,6 % lavere tirsdag, efter at AMD ikke afslørede en flagskibskunde for en AI-chip, der kommer senere i år.

I interviews med Reuters skitserede AMDs administrerende direktør Lisa Su en tilgang til at vinde større cloud computing-kunder ved at tilbyde en menu med alle de dele, der er nødvendige for at bygge den slags systemer til at drive tjenester, der ligner ChatGPT, men lade kunderne vælge, hvilke de ønsker, ved hjælp af industristandardforbindelser.

“Vi satser på, at mange mennesker vil have valgmuligheder, og de vil have muligheden for at tilpasse, hvad de har brug for i deres datacenter,” sagde Su.

Mens AWS ikke har givet nogen offentlige tilsagn om at bruge AMD’s nye MI300-chips i deres cloud-tjenester, sagde Dave Brown, vicepræsident for elastic compute cloud hos Amazon, at AWS overvejer dem.

“Vi arbejder stadig sammen om, hvor præcis det vil lande mellem AWS og AMD, men det er noget, vores teams arbejder sammen om,” sagde Brown. “Det er her, vi har nydt godt af noget af det arbejde, de har lavet omkring designet, der tilsluttes eksisterende systemer.”

Nvidia sælger sine chips stykvis, men spørger også cloud-udbydere, om de er villige til at tilbyde et helt system designet af Nvidia i et produkt kaldet DGX Cloud. Oracle Corp er Nvidias første partner til det system.

Brown sagde, at AWS havde afvist at arbejde med Nvidia om DGX Cloud-tilbuddet.

“De henvendte sig til os, vi så på forretningsmodellen, og det gav ikke meget mening” for AWS på grund af virksomhedens lange erfaring med at bygge pålidelige servere og eksisterende forsyningskædeekspertise, sagde Brown.

Brown sagde, at AWS foretrækker at designe sine egne servere fra bunden. AWS begyndte at sælge Nvidias H100-chip i marts, men som en del af systemer af eget design.

Source: https://buystocks.co.uk/news/amazons-cloud-unit-is-considering-amds-new-ai-chips/