Home » News » Alibaba udnævner ny administrerende direktør i skyenhedsplaner

Alibaba udnævner ny administrerende direktør i skyenhedsplaner

20 June 2023 Putem News Team

Alibaba Group (NYSE: BABA) sagde tirsdag, at den nuværende bestyrelsesformand og administrerende direktør Daniel Zhang vil træde tilbage efter otte års ledelse af e-handelsgiganten og vil lede virksomhedens udskillelse af cloud-enheden.

Firmaet sagde, at Eddie Yongming Wu, bestyrelsesformand for Taobao og Tmall Group, vil overtage fra Zhang som administrerende direktør, mens Joseph Tsai, som i øjeblikket er viceformand, vil erstatte Zhang som formand. Wu vil også beholde sin post som leder af Taobao.

Zhang vil fortsætte med at fungere som formand og administrerende direktør for Alibabas Cloud Intelligence-enhed, da e-handelsgiganten søger at udskille og potentielt liste seks af sine største enheder i det kommende år.

“Dette er det rigtige tidspunkt for mig at foretage en overgang i betragtning af vigtigheden af Alibaba Cloud Intelligence Group, når den skrider frem mod en fuld spin-off,” sagde Zhang i en erklæring udstedt af Alibaba.

Zhang havde først sluttet sig til Taobao som finansdirektør i 2013, før han blev forfremmet til at lede e-handels-hub Tmall. Zhang blev derefter udnævnt til administrerende direktør for Alibaba i 2015 og blev også udnævnt til formand for firmaet af grundlæggeren Jack Ma i 2019.

Ændringerne i topledelsen kommer blot et par måneder efter, at Alibaba havde markeret planer om at opdele sig selv i seks uafhængige og potentielt børsnoterede enheder, hvor kernefirmaet overgår til mere en holding-enhed.

Tiltaget blev godt modtaget af aktionærer, som længe har argumenteret for, at virksomheden kunne skabe mere værdi ved at udskille sine største pengeskabere. Tiltaget blev også set som et forsøg på at formilde kinesiske tilsynsmyndigheder, som havde vedtaget et undertrykkelse af landets største teknologivirksomheder over påstået monopolistisk praksis.

Alibabas cloud-enhed stod også over for en nylig opbremsning i salget, midt i øget konkurrence fra ligestillede som Tencent Holdings Ltd (HK:0700) og en forværret global efterspørgsel.

Alibabas Hong Kong-aktier handlede tirsdag med 1,6 % ved middagspausen, mens den bredere Hang Seng indekset sank over 1 pct.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-appoints-new-ceo-in-cloud-unit-listing-plans