Home » News » Alibaba, Tencent-aktierne stiger, efterhånden som investorer satser på, at Kinas teknologiske undertrykkelse er forbi

Alibaba, Tencent-aktierne stiger, efterhånden som investorer satser på, at Kinas teknologiske undertrykkelse er forbi

10 July 2023 Putem News Team

Alibaba Group og Tencent-aktierne steg i Hong Kong mandag (10. juli) efter Kinas bøde på 984 millioner dollars mod den Jack Ma-stiftede Ant Group så ud til at signalere afslutningen på en reguleringsindsats mod landets teknologisektor.

Efter straffen i fredags annoncerede Alibaba-tilknyttede selskab et aktietilbagekøb, der værdsætter fintech’en med en rabat på 75 procent i forhold til den værdiansættelse, der blev udråbt i en opgivet børsintroduktion (IPO), men som anses for at give investorer likviditet og sikkerhed.

Den bratte oplægning af Ants børsnotering i slutningen af 2020 havde indvarslet starten på en omfattende nedkæmpning fra Beijings side af industrier lige fra teknologi til uddannelse, da regulatorer forsøgte at hævde deres autoritet over, hvad de anså for at være udskejelser og dårlig praksis, der dukkede op fra årelange løbsk vækst.

Undersøgelsen efterlod årtier gamle firmaer og startups, der opererede i et nyt, usikkert miljø og tørrede milliarder ud af aktiekurser, og fangede virksomheder fra online-detailgiganten Alibaba til spilfirmaet Tencent og fødevareleveringsgruppen Meituan.

Udover Ant meddelte de kinesiske myndigheder også fredag, at de havde idømt Tencents online betalingsplatform Tenpay en bøde på næsten 3 milliarder yuan (414,88 millioner USD) for at begå overtrædelser inden for områder som kundedatahåndtering.

People’s Bank of China (PBOC) sagde fredag, at de fleste af de fremtrædende problemer for platformvirksomheders finansielle forretninger var blevet rettet, og regulatorer ville nu flytte deres fokus fra at fokusere på specifikke virksomheder til overordnet regulering af industrien.

Alibabas Hong Kong-noterede aktier steg næsten 4 procent ved 0230 GMT mandag, hvilket oversteg en stigning på 1,3 procent for det bredere marked, mens Tencents aktier steg 1 procent.

“Deres aktiekurser er steget kraftigt i dag, primært drevet af forventningen om, at det regulatoriske pres fra fastlandets regering vil lette,” sagde Dickie Wong, Kingston Securities administrerende direktør.

MYREGRUPPENS VÆRDI SLUTET

Alibaba, som udskilte Ant for 11 år siden og har en ejerandel på 33 procent, sagde søndag, at de overvejede, om de skulle deltage i tilbagekøbet.

Alibabas USA-børsnoterede aktier steg 8 procent i fredags efter straffen, en af de største bøder nogensinde til en internetvirksomhed i Kina blev leveret.

Ant og dets datterselskaber havde overtrådt love og regler inden for områder, herunder virksomhedsledelse, finansiel forbrugerbeskyttelse, betaling og afviklingsvirksomhed, samt forpligtelser til at bekæmpe hvidvaskning af penge, sagde PBOC.

Ant sagde lørdag, at det foreslog alle sine aktionærer at tilbagekøbe op til 7,6 procent af sin egenkapital til en pris, der repræsenterer en koncernvurdering på omkring 78,5 milliarder USD.

Det sammenlignet med værdiansættelsen på 315 milliarder USD i 2020 for, hvad der var sat til at blive verdens største børsnotering, hvis den ikke var blevet afsporet i sidste øjeblik af kinesiske regulatorer.

Afslutningen af Ants straf anses for at bane vejen for, at virksomheden kan sikre sig en finansiel holdingselskabslicens, løfte vækstraten og i sidste ende genoplive sine planer om en børsnotering.

Analytikere stiller dog spørgsmålstegn ved, om Ant vil fortsætte med en børsnotering i den nærmeste fremtid.

“Ifølge virksomheden er årsagen til tilbagekøbet at give likviditet til eksisterende investorer og tiltrække og fastholde talentfulde individer gennem medarbejderincitamenter,” siger Oshadhi Kumarasiri, en LightStream Research-analytiker, som udgiver på Smartkarma.

“Ant kunne have opnået begge disse mål gennem en børsnotering … Dette betyder, at børsnoteringen i det væsentlige er sat i bero.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-tencent-shares-rise-as-investors-bet-chinas-tech-crackdown-is-over/