Home » News » Alibaba tager skridtet mod comeback, da væksten endelig vender tilbage

Alibaba tager skridtet mod comeback, da væksten endelig vender tilbage

11 August 2023 Putem News Team

Alibaba Group (NYSE: BABA) vendte tilbage til vækst på tværs af alle sine hoveddivisioner og trodsede Kinas økonomiske turbulens for at tage et første skridt mod et længe ventet comeback efter mere end et års utilpashed.

Kinas leder af online shopping, en proxy for landets forbrugerefterspørgsel, rapporterede en bedre end forventet stigning i omsætningen på 14 % i løbet af et kvartal, hvor verdens nr. 2 økonomi kæmpede for at få momentum efter år med Covid Zero-restriktioner. Dets aktier steg hele 3,9% i Hong Kong.

Den stærke fremvisning markerer et skridt mod genoplivningen af et nationalt ikon, der griber Ebaypling med en post-Covid-forbrugsfunk, up-and-comers som PDD Holdings og de langvarige virkninger af Kinas voldsomme undertrykkelse af den private sektor. Alibaba drev denne udvidelse, mens omkostningerne blev reduceret med 6 %, delvist hjulpet af en reduktion på 3 % i sin arbejdsstyrke eller mere end 6 500 mennesker.

Alibaba, som sammen med Tencent Holdings og Baidu er krediteret for at skabe Kinas internetindustri, skal nu vinde investorer for at gennemføre en kompliceret revision, der vil splitte virksomheden på seks måder.

For nu giver resultaterne et solidt fundament for Alibaba-medstifterne Joseph Tsai og Eddie Wu, da de overtager ledelsen af virksomheden fra Daniel Zhang i september. Alibabas cloud-division vendte sit fald i kvartalet, og den oversøiske arm, der inkluderer Singapore-baserede Lazada og Trendyol, udvidede omsætningen med 41 %. Dens kerne indenlandske handelsdivision – som nu udelukker visse marginale segmenter – kridtede sin første salgsstigning i mere end et år.

“Vi ser de solide indtægter og overskudstakt leveret i FY1Q24 som det, Street har ventet på,” skrev Citigroup-analytikere ledet af Alicia Yap. “De fleste investorer havde forventet et OK kvartal, men omfanget af outperformancen, især på overskudsbeatet, har sandsynligvis overgået de fleste forventninger.”

Alibaba rapporterede en omsætning på 234,16 milliarder yuan (32,3 milliarder dollars) for juni-kvartalet mod en gennemsnitlig fremskrivning på 223,75 milliarder yuan. Nettoindkomsten steg omkring 50 % til 34,3 milliarder yuan, hvilket også slog estimaterne.

Investorer venter på flere detaljer om spin-offs, herunder købmandsarm Freshippo, den AWS-lignende cloud-forretning og Cainiao-logistik. I juni-kvartalet vendte cloudforretningen tilbage til vækst med en omsætning, der steg 4 %, mens den kinesiske e-handelsomsætning steg med 13 %.

Tallene “viste lovende tidlige resultater af vores omorganisering, som begynder at frigøre ny energi på tværs af vores virksomheder,” fortalte Zhang, som officielt stopper næste måned, til analytikere på et telefonmøde.

Hvad Bloomberg Intelligence siger

Alibabas foreslåede børsnotering af næsten 60 milliarder dollars af aktiver frem til 2024 kan give koncernen ressourcer til at øge sin konkurrenceindsats i Kinas dagligvarehandel, cloud-AI og logistiksektorer. Freshippo kan bruge provenuet fra en børsnotering, der vurderer det til $4 milliarder til at jagte Walmarts førende inden for e-handelssalg af dagligvarer. Efter en børsnotering, der kunne værdisætte den til 45 milliarder dollars, kan Alibabas cloud-enhed opskalere med støtte fra nye strategiske investorer til at tackle Tencent, Huawei og China Telecom. En børsnotering af Cainiao, måske til en værdi af $10 milliarder, kunne accelerere logistikenhedens ekspansion i Kina og i udlandet. – Catherine Lim og Trini Tan, analytikere

Kinas største teknologivirksomheder Alibaba og Tencent Holdings har opnået omkring 70 milliarder dollars i markedsværdi siden slutningen af maj, drevet af forventninger om en gradvis tilbagevenden til den konsekvente tocifrede vækst, de havde, før Beijing indledte et lovovergreb mod sine største private virksomheder i 2020.

Drevet af et behov for at forynge verdens nr. 2 økonomi, har Xi Jinping i de seneste måneder ledet partikadrer og statsmedier i at proklamere Beijings støtte til en sektor, der er plaget af to års uforudsigelige diktater. I juli signalerede Beijing, at det er klar til at frigøre sektoren, da det afsluttede en sonde i den Jack Ma-støttede Ant Group.

Alligevel advarer nogle investorer om, at fejringen kan være for tidlig.

Kinesiske politiske beslutningstagere er holdt op med at yde direkte, større finanspolitisk eller politisk støtte til virksomheder, og forbrugerforbruget forbliver dæmpet takket være et afdæmpet udsigter for lønninger og rekordhøj ungdomsarbejdsløshed. Overskudsmarginerne er fortsat under pres på grund af stigende konkurrence fra opkomlinge, der for det meste slap for hovedparten af undertrykkelsen, såsom ByteDance og PDD.

Alibaba og Tencent nedlagde mere end 20.000 job mellem dem sidste år for at overleve regulatorisk og økonomisk uro. De står over for et tostrenget angreb: Rivaler som Baidu og Meituan kæmper om dominans af internettet takket være fremkomsten af generativ AI. Baidu har indtil videre stjålet meget af deres rampelys i post-ChatGPT-løbet, og debuterede med Ernie i marts, før han startede i flere iterationer.

I udlandet fortsætter ByteDance og PDD’s Temu med at gøre fremskridt og bygger videre på udvidelser, der begyndte, da Alibaba og Tencent blev tvunget til at udvise tilbageholdenhed. Under nedkæmpelsen tog virksomheder, inklusive ByteDance’s TikTok og Temu, gang i oversøiske forsøg på vækst. På trods af stigende geopolitiske spændinger tilbyder denne generation af opkomlinge en skabelon for ældre jævnaldrende, der søger at genvinde højder før nedbrud.

“Der er usikkerheder foran os på denne vej,” sagde Taobao og Tmall-chefen Trudy Dai. “Men jeg tror, at stillet over for alle disse usikkerheder og potentielle volatilitet, er den største sikkerhed, vi har, behovet for at fortsætte med at udvide vores brugerskala og vores købmandsskala.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-takes-step-toward-comeback-as-growth-finally-returns/