Home » News » Alibaba deler rally om rapport om regulatorisk lettelse for Ant Group

Alibaba deler rally om rapport om regulatorisk lettelse for Ant Group

News Team

Hongkong-aktierne i Alibaba Group (NYSE: BABA) steg fredag, efter at en Reuters-rapport sagde, at kinesiske myndigheder var tæt på at afslutte deres regulatoriske eftersyn af Ant Group, dog med en bøde på op til 1,1 milliarder dollar til fintech-firmaet.

Reuters rapporterede, at People’s Bank of China kunne afsløre bøden på 8 milliarder CNY på Ant så snart som fredag. Men bøden vil også afslutte flere års lovgivningsmæssig kontrol for firmaet, efter at dets planer om et børsnoteret udbud blev skudt ned i slutningen af 2020.

Ant vil sandsynligvis også få lov til at søge en finansiel holdingselskabslicens, udvide sine markeder og potentielt genansøge om en aktienotering, hedder det i Reuters-rapporten.

Firmaet er et datterselskab af Alibaba (NYSE: BABA), og er moderselskab for Alibabas flagskib Alipay – verdens største digitale betalingsplatform af brugere. Alibabas Hong Kong-aktier steg næsten 6% til HKD86,10 ($1 = HKD7,8240) i eftermiddagshandel.

Gevinster i Alibaba smittede af på andre tunge teknologivirksomheder, da konklusionen på Ants regulatoriske problemer også markerer en potentiel afslutning på Kinas korstog mod dets største internetfirmaer.

Aktierne i Baidu Inc (HK: 9888) (NASDAQ: BIDU) og Tencent (HK: 0700), som sammen med Alibaba udgør Kinas BAT-trio, steg så meget som 1 % hver fredag. Gevinsten hjalp også med at udligne de indledende tab i Hong Kongs Hang Seng-indeks, som handlede med 0,5 % efter middagspausen.

Ants lovgivningsmæssige eftersyn, efter den ellevte times skrotning af dets børsnotering i 2020, blev overvåget af People’s Bank of China. Beijing havde citeret antitrust-bekymringer og monopolistisk praksis fra gruppen som en årsag til undertrykkelsen – anklager, som den også havde rejst mod andre store internetfirmaer i landet.

Alibaba blev i 2021 idømt en bøde på rekordhøje 2,8 milliarder dollars for brud på antitrust.

Men Beijing ser ud til at have mildnet sin retorik mod sine internetgiganter i år, hvilket også fremgår af Alibaba-grundlæggeren Jack Ma’s genkomst efter et længere fravær siden slutningen af 2020.

Den kinesiske regering kæmper for at styrke den økonomiske vækst efter ophævelsen af anti-COVID-foranstaltninger tidligere på året og forsøger at vinde private investorer tilbage efter år med regulatorisk usikkerhed.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-shares-rally-on-report-of-regulatory-relief-for-ant-group/