Home » News » Aktierne stiger, efterhånden som Powell ikke stiger rente; Æble på dækket.

Aktierne stiger, efterhånden som Powell ikke stiger rente; Æble på dækket.

2 May 2024 Putem News Team

Amerikanske aktiefutures steg torsdag, mens dollaren skred over for sine globale peers, og statsrenterne stabiliserede sig, da investorerne reagerede på et blandet sæt beskeder fra Federal Reserve-formand Jerome Powell og så udgivelsen af Apples seneste kvartalsindtjening efter den afsluttende klokke.

Aktier steg i eftermiddagssessionen den 1. maj, men opgav de fleste af disse gevinster i løbet af den sidste time af handel efter Feds to-dages politiske møde.

Centralbanken holdt renterne stabile på mellem 5,25 % og 5,5 % og sagde, at den havde brug for mere tid og data, før den kunne få tillid til, at inflationen vender tilbage til sit 2 %-mål.

Den høgagtige holdning afspejlede dog en advarsel: Powells afvisning af en afventende renteforhøjelse, som sideløbende med planer om at bremse salget af statsobligationer fra sin balance på 7,4 billioner dollar udløste markedets indledende bullishness.

“Jeg tror, det er usandsynligt, at det næste bevægelsesrente vil være en forhøjelse. Jeg vil sige, at det er usandsynligt,” sagde Powell til journalister i Washington. “Du ved, vores politikfokus er virkelig det, jeg lige har nævnt … hvilket er, hvor længe man skal holde politik restriktiv.”

Da markederne vendte tilbage til “hvor længe”-delen af hans bemærkninger, gav aktierne dog næsten alle deres stigninger i den sene session tilbage, da satsninger på en Fed-rentenedsættelse mellem nu og den sidste del af året falmede hurtigt.

Når det er sagt, med benchmark 2-årige obligationsrenter faldende fra omkring 5,04 % lige før Fed-rentebeslutningen til omkring 4,929 % i den tidlige handel i New York, har aktier en mere jævn bane på vej ind i torsdagssessionen forud for arbejdsløshedskrav og data om fabriksordrer før åbningsklokken.

Futures-kontakter knyttet til S&P 500 er prissat til en 34-points gevinst i starten, mens dem, der er knyttet til Dow Jones Industrial Average, foreslår en fremgang på 170 point.

Den teknologi-fokuserede Nasdaq, som er den mest følsomme over for renteændringer, kaldes 160 point højere, med Apples indtjening beregnet til efter lukningen.

Apple (AAPL) aktier var markeret 1 % højere i førmarkedshandel til $171,02, men falder stadig med mere end 10 % for året, da investorer bekymrer sig om, at faldende iPhone-salg og en mangel på AI-ambitioner vil holde gevinsterne tilbage i de kommende kvartaler.

På oversøiske markeder faldt Europas Stoxx 600 0,23 % i Frankfurt, hvor Novo Nordisk, den danske lægemiddelproducent, der introducerede vægttabsbehandlinger Ozempic og Wegovy, faldt 2,7 % på trods af blockbustersalg og en forbedret resultatprognose.

Shell-aktierne steg i mellemtiden 1,05 % i London, hvilket hjalp FTSE 100 til en stigning på 0,32 %, efter oliegiganten havde en stærkere end forventet indtjening i første kvartal på 7,7 milliarder dollars og afslørede planer for et tilbagekøb på 3,5 milliarder dollars.

I løbet af natten i Asien antændte en overraskende stigning i yenen snak om valutamarkedsintervention fra Japans finansministerium. Men gevinsterne var kortvarige, og yenen blev sidst markeret til 155,29 over for den amerikanske dollar.

Nikkei 225 endte i mellemtiden 0,09 % lavere i Tokyo, mens det regionale MSCI ex-Japan benchmark steg 0,6 %. Lagre i Kina var lukket for den årlige Labor Day-fejring.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-gain-as-powell-nixes-rate-hikes-apple-on-deck/