Home » News » Aktierne falder, da Kina falder, amerikanske renter stiger i forhold til Fed-forventningerne.

Aktierne falder, da Kina falder, amerikanske renter stiger i forhold til Fed-forventningerne.

News Team
En måling af globale aktier faldt tirsdag, efter detaljer om Kinas stimulus skuffede, da investorernes fokus skifter til kommende amerikanske inflationstal og virksomhedernes indtjening.

På Wall Street var amerikanske aktier højere i de tidlige handelsstadier, da benchmark S&P 500 steg tilbage fra et fald på næsten 1 % i den foregående session, understøttet af stigninger i teknologiaktier (.SPLRCT), som steg omkring 1,3 %.

Aktier var faldet i mandagens handel på grund af stigende bekymring for en bredere konflikt i Mellemøsten, og da sidste uges solide amerikanske lønrapport fik investorerne til at revurdere størrelsen og tempoet i rentenedsættelserne fra Federal Reserve.

Investorer holder også øje med torsdagens inflationsmåling i form af forbrugerprisindekset (CPI), mens bankerne efter planen starter indtjeningssæsonen for virksomhederne i slutningen af ugen.

“Vi så (et) stærkt frasalg i går, så det er ikke unaturligt at se et lille opspring, især da der er et vakuum af friske data i dag,” sagde Fiona Cincotta, senior markedsanalytiker hos City Index.

Dow Jones Industrial Average (.DJI) faldt 29,43 point eller 0,07 % til 41.924,81, S&P 500 (.SPX) steg 33,38 point eller 0,58 % til 5.729,08 og Nasdaq Composite (1IXIC.1) steg 4 point eller 0,95 % til 18.093,92.

De europæiske aktier faldt, da en mangel på detaljer om Kinas længe ventede finanspolitiske stimulans tyngede sektorer relateret til verdens næststørste økonomi, såsom minedrift og luksusvarer.

MSCI’s mål for aktier over hele kloden (.MIWD00000PUS) faldt 1,18 point, eller 0,12%, til 842,68, på vej til sit andet træk i træk og sjette i den sidste syvende session. STOXX 600 (.STOXX), indekset faldt 0,56%.

Hongkongs Hang Seng-indeks (.HSI) faldt med 9,4 %, det største fald siden 2008, da det slettede de store gevinster, det opnåede under en kinesisk ferie, efter at den økonomiske planlægger Zheng Shanjie fortalte journalister, at Kina var “fuldstændig overbevist” om at nå de økonomiske mål for 2024 og ville trække 200 milliarder yuan (28,36 milliarder USD) frem fra næste års budget for at bruge på investeringsprojekter og støtte lokale regeringer.

Men en manglende tilstrækkelig detaljering af nye eller store foranstaltninger udløste bekymringer om Beijings forpligtelse til at trække økonomien ud af dens nuværende krise.

Shanghai Composite (.SSEC) og blue-chip CSI300 (.CSI300), som begge var lukket i løbet af ferien, endte henholdsvis 4,6 % og 5,9 % højere, men langt fra tidligere gevinster på mere end 10 %.
De længerevarende amerikanske statsrenter steg, da Federal Reserves rentebane rekalibreres i kølvandet på fredagens stærkere end ventede jobrapport og forud for CPI-rapporten.

Forventningerne til en rentenedsættelse på 25 basispoint fra Fed på mødet i november ligger på 86,7% ifølge CME’s FedWatch Tool, hvor markedet prissætter en 13,3% chance for, at Fed holder renterne stabile. I sidste uge prissatte markedet fuldt ud en nedskæring på mindst 25 basispoint med en chance på 36,8 % for endnu en overdimensioneret nedskæring på 50 basispoint.

“En vis vending fra disse rentenedsættelsesprognoser var forventet, og … det er berettiget bare baseret på jobdataene sidste fredag,” sagde Jim Barnes, direktør for fast indkomst hos Bryn Mawr Trust i Berwyn, Pennsylvania.
Oliepriserne faldt og stoppede efter et nyligt rally udløst af stigende fjendtligheder i Mellemøsten, da frygten for forsyningsafbrydelser fra konflikten mellem Israel og Iran og en massiv Mexicansk Golf-orkan lettede.

Amerikansk råolie faldt 4,71% til $73,51 pr. tønde, og Brent faldt til $77,24 pr. tønde, et fald på 4,56% på dagen.

Hizbollahs næstformand sagde i kommentarer udsendt tirsdag, at gruppen bakker op om bestræbelserne på at nå en våbenhvile i Libanon, da israelske styrker begyndte landoperationer i den sydvestlige del af landet.

Dollarindekset, som måler dollaren mod en kurv af valutaer inklusive yen og euro, steg 0,08 % til 102,55, hvor euroen faldt 0,03 % til 1,0969 dollar.

Over for den japanske yen blev dollaren styrket 0,05 % til 148,26. Sterling styrkes 0,07% til $1,3092.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-slip-as-china-slumps-us-yields-climb-on-fed-expectations/