Home » News » Aktier stiger til rekordhøje niveauer forud for den amerikanske inflationstest.

Aktier stiger til rekordhøje niveauer forud for den amerikanske inflationstest.

11 July 2024 Putem News Team

De asiatiske aktier steg til rekordhøje torsdag, mens pundet nåede et fire-måneders højdepunkt på stærke væksttal, da handlende talte ned til amerikanske data, der forventes at vise, at inflationen aftager og bane vejen for rentenedsættelser allerede i september.

Amerikanske aktier ramte rekordhøje onsdage, og futures var flad gennem Asien-sessionen. Obligationer og dollar var stort set stabile, hvilket holdt yenen på den svage side af 161 per dollar og nær dets laveste niveauer i årtier.

Japans Nikkei steg 1 % til rekordhøje 42.426. [.T]

MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan steg 1,2 % til det højeste niveau i to år. Taiwan-aktier ramte et rekordhøjdepunkt, og Australiens ASX 200 lukkede inden for et knurhår fra sin top nogensinde.

“Den vigtigste drivkraft er virkelig udsigten til rentenedsættelser,” siger Shane Oliver, cheføkonom og leder af investeringsstrategi hos AMP i Sydney. “Hvis vi får en god inflationslæsning, vil den sætte kryds i en af Powells felter.”

Den amerikanske centralbankchef Jerome Powell fortalte lovgiverne på Capitol Hill natten over, at “flere gode data” ville bygge sagen for, at den amerikanske centralbank kunne sænke renten. Futures prissætning indebærer omkring en 75% chance for en nedskæring i september.

Økonomer forudser, at den årlige amerikanske CPI faldt til 3,1 % i juni fra 3,3 % i maj.

Bank of Korea stod med et klap på renterne, men udelod en advarsel om inflation, mens guvernør Rhee Chang-yong fortalte journalister, at det var på tide at forberede sig på at dreje til rentenedsættelser.

Et skift i tone i New Zealands Reserve Bank i onsdags førte til en kraftig omprisning af forventningerne til rentenedsættelser, hvor den toårige toårige swaprente faldt med 18 basispoint, og valutaen faldt.

Malaysia forventes at holde kurserne stabile senere på dagen, og den amerikanske indtjeningssæson vil også begynde med resultater fra Delta Air Lines og forbrugerklokken PepsiCo, efterfulgt af bankresultater på fredag.

KINA LAGGING

Kinas aktier fulgte markedsmomentumet i torsdags, men et trommeslag af skuffende data og snak om toldsatser på dets store eksportmarkeder har gjort det svære at fastholde stigninger. Kinas BNP-udskrivning udkommer på mandag.

Hongkongs Hang Seng steg 1 %, og på fastlandet steg blue-chip CSI300 1,1 %, selvom den stadig er tæt på tirsdagens laveste niveau på fire en halv måned. [.HK][.SS]

Kinas yuan steg fra et lavpunkt på næsten otte måneder til 7,2701 pr. dollar. [CNY/]

Sterling var fast, efter at Bank of Englands cheføkonom lød vagere om tidspunktet for rentenedsættelser, end mange handlende havde forventet, og nåede en fire-måneders højde på $1,2866, efter at britiske BNP-data slog forventningerne.

Andre steder var bevægelserne beskedne forud for den amerikanske CPI-udgivelse.

Euroen tikkede højere til $1,0835.

Yenen faldt til 161,7 per dollar. Data viste, at Japans ordrer på kernemaskiner faldt uventet for anden måned i træk, hvilket udfordrede forventningerne til rentestigninger.

Den newzealandske dollar fandt støtte ved sit 200-dages glidende gennemsnit og handlede til $0,6095. Den australske dollar steg 0,2% til det højeste niveau i seks måneder på $0,6763. [AUD/]

Statsobligationer var stabile natten over og i Asien, med amerikanske toårige renter holdt på 4,62 % og benchmark 10-årige renter på 4,29 %. [US/]

I råvarehandelen steg oliepriserne på grund af signaler om stærk amerikansk benzinefterspørgsel. Brent-futures steg 71 cent, eller 0,8 %, til 85,79 dollar pr. tønde. Amerikansk råolie steg 67 cent, eller 0,8 %, til 82,77 USD pr. tønde. [O/R]

Det gunstige vejr i USA har presset hvedefutures tæt på to og en halv måneds laveste niveau. [GRA/]

Guld krøb 0,5 % højere til $2.381 pr. ounce. Efter et salg i sidste uge er bitcoin stabiliseret omkring $58.900.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-stride-to-record-highs-ahead-of-us-inflation-test/