Home » News » Aktier snubler, da de amerikanske renter stiger

Aktier snubler, da de amerikanske renter stiger

News Team

Aktiemarkederne snublede torsdag, da amerikanske obligationsrenter nåede toppen på ni måneder, hvilket hjalp dollaren med at trække sig fra en amerikansk kreditnedgradering for at nå det højeste niveau i fire uger over for sine store peers.

Europæiske aktier faldt 1,1 % efter et fald onsdag til to ugers lavpunkt, da ratingbureauet Fitch skar den amerikanske regerings kreditvurdering. Britiske aktier faldt 1,3 %, og Bank of England (BoE) forventes at hæve renten senere på dagen.

Wall Street skulle også åbne i negativt territorium. S&P 500-futures og Nasdaq-futures faldt med henholdsvis 0,5 % og 0,8 %, hvilket betyder mere smerte efter en bølge af salg en dag tidligere.

Pressende aktier var en stigning i de langsigtede amerikanske statsrenter efter stærkere end forventet privat beskæftigelsesdata og den annoncerede tilbagebetaling af den amerikanske regerings forfaldne gæld.

Amerikanske 10-årige renter ramte et nyt ni-måneders-top på 4,17 %, mens 30-årige renter steg til en ny ni-måneders top.

Det hjalp den amerikanske dollar med at holde sig oppe i nærheden af en måneds højde på 102,75 over for sine store peers. De stærke private lønningsdata føjede til tegn på modstandsdygtighed på det amerikanske arbejdsmarked, med rapporten for ikke-landbrugsløn, der udsendes på fredag.

Økonomer forventer, at BoE vil hæve renten med et kvart point til et 15-årigt højdepunkt på 5,25%, med en beslutning, der skal forfalde kl. 1100 GMT. Risikoen, sagde investorer, var, at en gentagelse af junis overraskende halvpointstigning kunne sætte skub i væddemål om, at de store centralbanker ikke er færdige med at stramme endnu.

“Vi vil se, hvordan den (pengepolitiske) komité tænker på balancen mellem inflation og vækst – det er virkelig det, der ligger centralbankerne på sinde lige nu,” siger Jonathan Petersen, seniormarkedsøkonom hos Capital Economics.

ÆBLE OG AMAZON

I Asien faldt MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan med 0,4 %, hvilket forlængede tabene efter et fald på 2,3 % en dag tidligere.

Alligevel steg kinesiske blue chips 0,9 %, og Hong Kongs Hang Seng-indeks steg med 0,3 %, efter en privat undersøgelse viste, at Kinas serviceaktivitet voksede hurtigere i juli – et sjældent sted med gode nyheder for den sprudlende økonomi, dog i modsætning til et fald i officielle undersøgelser.

Analytikere hos Morgan Stanley nedjusterede Kina-aktier til lige vægt på grund af de stadig negative indtjeningsrevisioner og det svage afkast på egenkapitalen og overskudsgraden.

“Vi tror på, at en bedre mulighed for at komme ind igen kunne være hen ad vejen, men mere tålmodighed foretrækkes i dette øjeblik,” sagde de i en note.

Investorerne afventede indtjeningsresultater fra Apple og Amazon, der kan give fingerpeg om, hvorvidt teknologisektorens skyhøje værdiansættelser er berettigede.

Apple (NASDAQ: APPL) forventes at rapportere om det største fald i tredje kvartal i omsætning siden 2016, da salget af iPhones går langsomt.

Amazon (NASDAQ: AMZN), en klokke for forbrugerforbrug, forventes at rapportere en stigning på mere end 8% i andet kvartals omsætning, hjulpet af et opsving i reklame- og e-handelsvirksomhederne.

På valutamarkederne svævede pund omkring $1,27 forud for BOE’s beslutning, kun et strejf over dets laveste niveau i fire uger på $1,2680. Sterling er steget næsten 6 % i år og er allerede indstillet til sit største årlige spring siden 2017, understøttet af centralbankens aggressive pengepolitiske stramning.

I løbet af natten sænkede Brasiliens centralbank sine benchmarkrenter for første gang i tre år og med 50 basispoint større end forventet, hvilket markerede starten på en lempende cyklus i emerging markets, nu hvor de amerikanske renter sandsynligvis har toppet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/shares-stumble-as-us-yields-rise/