Home » News » Aktier på tæerne mod amerikansk fremstilling, jobdata.

Aktier på tæerne mod amerikansk fremstilling, jobdata.

News Team

Obligationsrenterne drev højere tirsdag, mens valutaer og Asiens aktiemarkeder stabiliserede sig, mens investorerne ventede på en række data for at bestemme, hvor dybt USA kan sænke renten.

Ti-årige statsrenter var lidt højere til 3,919%, og to-årige renter steg et basispoint til 3,935%, da handlen genoptog i Asien efter en amerikansk ferie natten over.

Fremragende forbrugstal i fredags fik markederne til at reducere chancen for et halvt point fra Federal Reserve. Den amerikanske ISM-fremstillingsundersøgelse, der kommer senere på dagen, og især jobdata, der kommer på fredag, vil være afgørende for Feds beslutning.

MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan tikkede 0,1 % lavere. Japans Nikkei steg 0,7 %, og S&P 500-futures var fladt. Dollaren er stabiliseret sammen med de amerikanske renter, da fokus vender mod fredag.

“Det koger ned til fredagens tal,” sagde Raisah Rasid, global markedsstrateg hos JP Morgan Asset Management i Singapore, med politikere på udkig efter et afkølende arbejdsmarked for at rydde vejen for rentenedsættelser.

“Vi ser ingen stress eller indikationer, der ville nødvendiggøre en nedskæring på 50 basispunkter… spørgsmålet er, hvor længe vil risikoaktiverne fortsætte med at stige?”

Økonomer forudser, at ISM-undersøgelsen forbedres, men at den forbliver i kontraktionsområde på 47,5 i august.

“Jeg er ikke så sikker på, at dollaren vil tage for venligt imod en svagere læsning,” sagde Pepperstone-analytiker Chris Weston. “Et tal tættere på 50 ville sandsynligvis tvinge dollarshorts til at dække.”

På fredag leder analytikere efter en stigning på 160.000 i job og et dyk i arbejdsløsheden til 4,2 %.

Dollaren var fast på 146,85 yen og handlede til $1,1063 per euro i Asien-sessionen. Rallyer i de australske og newzealandske dollars holdt en pause for at trække vejret, med Aussie holdt lige under $0,68.

I Hong Kong faldt aktierne i ejendomsselskabet New World Development til et lavpunkt i to årtier, efter at selskabet estimerede et tab på 2,6 milliarder dollars for året frem til juni.

I Australien faldt Woolworths aktier 3% om dagen efter, at supermarkedsoperatøren sagde, at den ville sælge sin resterende andel i en kæde af spiritusbutikker.

Guld svævede på $2.494 en ounce efter at have ramt rekordhøje over $2.500 i august.

Oliepriserne har kæmpet for trækkraft, da bekymringer efter efterspørgsel vejer mod spændinger i Mellemøsten, og futures på Brent-råolie faldt 0,5 % til 77,13 USD pr. tønde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-tiptoe-towards-us-manufacturing-jobs-data/