Home » News » Aktier med sjældne jordarter stiger på grund af frygt for handelskrig mellem USA og Kina

Aktier med sjældne jordarter stiger på grund af frygt for handelskrig mellem USA og Kina

News Team

Mineaktier i sjældne jordarter oplevede store fremgange i denne uge, efter Kina annoncerede nogle eksportbegrænsninger på spånfremstillingsmetaller til USA, hvilket vækker bekymring for, at landet kunne udnytte sin dominans af sjældne jordarter i en handelskrig med Washington.

USA-baserede MP Materials Corp (NYSE: MP), den største producent af sjældne jordarter uden for Kina, handlede med 7,3 % for ugen, mens det australske børsnoterede Lynas Rare Earths Ltd (ASX: LYC), som driver den største behandling af sjældne jordarter fabrikken uden for Kina, tilføjede 4,2 % i denne uge.

De mindre australske minearbejdere med sjældne jordarter Arafura Resources Ltd (ASX: ARU) og Australian Rare Earths Ltd (ASX: AR3) steg mellem 9 % og 14 % i denne uge, mens kinesiske metalminearbejdere, herunder Jinduicheng Molybdenum Co Ltd (SS:601958) og China Nonferrous Mining Corp Ltd (HK:1258) tilføjede omkring 4% hver midt i væddemål om, at strammere forsyninger vil give dem højere priser.

Kina sagde mandag, at det vil begrænse eksporten af gallium- og germaniumprodukter – som bruges til fremstilling af halvledere og andre elektronikdele – til USA. Flytningen blev set som gengældelse for amerikanske begrænsninger på salget af nøglehalvlederteknologi til Kina, som blev pålagt tidligere dette. år.

Men restriktionerne øgede også bekymringerne for, at Kina kunne begrænse eksporten af andre materialer, især sjældne jordarter, som landet er verdens største producent af.

En toprådgiver i Kina sagde også, at gallium- og germanium-kantstenene var “bare en begyndelse”, og at lande bør forberede sig på flere restriktioner, hvis de fortsætter med at presse landet.

Sjældne jordarter er en gruppe af 17 elementer, der bruges i en række industrielle, elektroniske og militære applikationer og spiller en nøglerolle i elektronikfremstilling.

Kina tegner sig for omkring 70% af den samlede globale produktion af sjældne jordarter, efterfulgt af USA og Australien. Landet havde i slutningen af 2000’erne forsøgt at bremse sin eksport af sjældne jordarter, med henvisning til miljø- og bevaringsforanstaltninger. Men Verdenshandelsorganisationen havde dømt imod sådanne begrænsninger i 2014.

Source: https://buystocks.co.uk/news/rare-earth-stocks-surge-amid-u-s-china-trade-war-fears/