Home » News » Aktier kæmper midt i indtjeningsfokus; Dollargevinster.

Aktier kæmper midt i indtjeningsfokus; Dollargevinster.

8 May 2024 Putem News Team

Aktier i Asien faldt, og europæiske futures pegede på en dæmpet åbning, hvor investorer søgte faste beviser for et indtjeningsopsving, før de tog denne måneds rally videre. Dollaren steg.

MSCI’s Asien-aktiebenchmark faldt for første gang i en uge. Japan førte til faldet, da Nintendo faldt på et svagt udsigter. Aktier i Hongkong og det kinesiske fastland trak sig tilbage, da investorerne så frem til en række store teknologiske indtjening, der ventes i næste uge.

Dollaren steg for en tredje session, da statsrenterne steg. Federal Reserve Bank of Minneapolis præsident, Neel Kashkari, sagde, at det er sandsynligt, at centralbanken vil holde renterne, hvor de er “i længere tid.”

“Vi ser en vis konsolidering i asiatiske aktier i dag efter en svag Wall Street-session,” sagde Alvin Tan, leder af Asia FX-strategien hos RBC Capital Markets i Singapore. “Den amerikanske dollar vinder terræn, og virkningen af Tokyos formodede interventioner i sidste uge forsvinder hurtigt, efterhånden som yenens store renteulempe kommer tilbage i forgrunden.”

Kontrakter for Euro Stoxx 50 og amerikanske aktier faldt i handelen i Asien, efter at S&P 500 fik en fjerde session i fremgang. Aktier over hele verden har forsøgt at gøre comeback efter aprils fald, med fremgang drevet af udsigterne til Fed-rentenedsættelser og solid indtjening.

Yenen forlængede tab på trods af advarsler fra topembedsmænd. Bank of Japans guvernør Kazuo Ueda affyrede et klart advarselsskud til finansmarkederne om et potentielt politisk træk, da han forstærkede sit sprog på den svage yen. Finansminister Shunichi Suzuki sagde, at regeringen er klar til at træffe alle mulige foranstaltninger efter behov.

I Asien var fokus på præsident Xi Jinpings rejse til Europa, og hvordan handelsforbindelserne vil udvikle sig herfra. Som et andet tegn på geopolitiske spændinger mellem Kina og Vesten, har USA tilbagekaldt licenser, der giver Huawei Technologies Co. mulighed for at købe halvledere fra Qualcomm Inc. og Intel Corp., ifølge folk, der er bekendt med sagen.

“Der var begrænsede data om virksomhedernes indtjening til at bekymre markederne, uden overraskelser og mangel på vigtige amerikanske økonomiske data i de kommende dage,” sagde Kyle Rodda, en senior markedsanalytiker hos Capital.com. “Debatten fortsætter inden for markeder og blandt politiske beslutningstagere om det passende niveau for rentesatser.”

I virksomhedsverdenen vil KKR & Co. købe formueforvaltningen og corporate trust-enheder i den australske fondsforvalter Perpetual Ltd. for A$2,175 milliarder ($1,43 milliarder), hvilket afslutter en måneder lang salgsproces. Toyota Motor Corp. (NYSE: TTE) markerede et svagt resultatudsigt, efter sikkerhedsskandaler tvang den japanske bilproducent til at reducere produktionen.

Andre steder faldt olien til det laveste niveau siden midten af marts, med en mildt bearish amerikansk lagerrapport og spændinger i Mellemøsten i fokus.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-struggle-amid-earnings-focus-dollar-gains/