Home » News » Aktier hopper efter kraftige frasalg, efterhånden som den amerikanske inflation aftager.

Aktier hopper efter kraftige frasalg, efterhånden som den amerikanske inflation aftager.

News Team
Europæiske aktier og amerikanske aktiefutures steg fredag, da markederne stabiliserede sig efter en uge, hvor globale aktier er faldet næsten 2 %, mens dollaren genvandt terræn over for yenen.
Der var lidt større reaktion på data, der viste, at det amerikanske indeks for privatforbrugsudgifter, Federal Reserves foretrukne inflationsmål, afkølede lidt til 2,5 % år-til-år i juni. Traders væddemål på to eller tre rentenedsættelser i Fed i år forblev intakte.

S&P 500-futures steg 0,72 %, efter at indekset (.SPX) faldt for tredje dag i træk torsdag for at markere et fald på 1,9 % for ugen til dato.

Futures for det teknologibelastede amerikanske Nasdaq-indeks – som er faldet 7% i løbet af de sidste to uger – steg 1%.
I mellemtiden steg Europas kontinentdækkende STOXX 600-indeks (.STOXX), tab 0,58 % og var på vej til at slutte ugen 0,4 % højere efter at have tabt 2,7 % i sidste uge.
Aktiemarkederne – som havde handlet på alle tiders højder – har set gamle favoritter miste en vis tiltrækning, og andre er steget i løbet af de sidste to uger, efter nogle køligere amerikanske økonomiske data vækkede håb om, at Federal Reserve snart ville sænke renten.

Investorer har optaget mindre virksomheder, der er tættere knyttet til økonomien og påvirket af låneomkostninger. Samtidig har de droppet populære kunstig intelligens-spil såsom Nvidia (NVDA), hvilket har hjulpet med at trække globale aktier (.MIWD00000PUS) ned med 1,7 % i denne uge.
“Måden vi kan beskrive (denne uge) er en afvikling af konsensus-lange positioner i vækst- og AI-aktier og en afvikling af konsensus-long carry-positioner,” sagde Max Kettner, chef-multi-asset-strateg hos HSBC.

Analytikere sagde, at den bedre præstation for europæiske aktier i denne uge sammenlignet med deres amerikanske kolleger var en del af rotationen ud af store teknologiske navne.
Andre aktiemarkeder fandt også fodfæste fredag, med Tysklands DAX-indeks (.GDAXI) steg 0,46 % og Storbritanniens FTSE 100 (FTSE), 1 % højere.

Japans Nikkei (.N225) faldt 0,53 % i nat, mens Hongkongs Hang Seng (.HSI) steg 0,1 %.

Amerikanske 10-årige statsrenter faldt en smule efter inflationsprintet til 4,221 %. Kortfristede renter, som er mere følsomme over for renteforventningerne, faldt og var på vej til at slutte ugen 10 basispoint lavere.

YEN GLIDER TILBAGE

Den japanske yen, som er steget omkring 1,8 % i denne uge, faldt fra omkring 12 ugers højde, da investorerne holdt en pause forud for Bank of Japan og Federal Reserves rentebeslutninger næste onsdag.

Dollaren steg sidst med 0,3 % over for yenen til 154,39.
I mellemtiden var indekset, der sporer dollaren over for seks andre større valutaer, lidt ændret ved 104,36, mens euroen var meget lidt højere ved $1,0857.

Yenen er blevet drevet op af forventninger, at Fed kunne sænke, mens Japan hæver renten i de kommende måneder, samt af formodet BOJ-intervention tidligere på måneden.
Rallyet tog fart i denne uge, da investorer opgav langvarige væddemål mod yenen, hvilket tvang dem til at købe den japanske valuta tilbage.
Torsdags data, der viste, at den amerikanske økonomi voksede mere end forventet i andet kvartal, hjalp med at berolige yen-rallyet, selvom det kun ændrede meget lidt for handlendes satsninger på to eller tre Fed-nedskæringer i år, startende i september.
HSBC’s Kettner sagde, at stærke indtjeningsrapporter fra Amazon (AMZN), Apple (AAPL) og Microsoft (MSFT), i næste uge kunne bremse salget af aktier. “Markederne kan forblive en smule nervøse indtil da.”
Oliepriserne faldt med den globale benchmark Brent-oliepris ned 0,67 % til 81,82 USD pr. tønde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-bounce-after-heavy-sell-off-as-us-inflation-cools/