Home » News » Aktier glider, og renterne falder efter svag rapport om detailsalg

Aktier glider, og renterne falder efter svag rapport om detailsalg

News Team

Amerikanske aktier falder torsdag efter blandede rapporter om økonomien, da denne uges store udsving på Wall Street falder lidt til ro.

S&P 500 var 0,1 % højere i morgenhandelen og kom efter et hop på 1 %, der fulgte efter et fald på 1,4 %. Dow Jones Industrial Average steg 158 point, eller 0,4 %, kl. 10:50 østlig tid, og Nasdaq-sammensætningen var 0,2 % lavere.

TripAdvisor steg 3,6 % efter at have rapporteret stærkere resultater for det seneste kvartal, end analytikere havde forventet. Teknikgiganten Cisco Systems rapporterede også bedre end ventet resultater, men aktien sank 1,7 %, efter at den sænkede sin overskudsprognose for hele regnskabsåret.

Det blandede sæt af data om økonomien omfattede en rapport, der viste, at salget hos amerikanske detailhandlere var svækket mere i januar fra december end forventet. Det var et slående fald i udgifterne for amerikanske husholdninger, hvis styrke har været med til at holde økonomien ude af en recession selv med høje renter. Men faldet kan også fjerne et vist opadgående pres på inflationen.

En separat rapport sagde, at færre amerikanske arbejdere søgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge end forventet, det seneste signal om et solidt arbejdsmarked på trods af højprofilerede meddelelser om fyringer. Cisco blev den seneste onsdag, da den sagde, at den ville skære 5% af sin arbejdsstyrke. Andre rapporter malede torsdag morgen et blandet, men bedre end frygtet billede af fremstillingsindustrien.

Samlet set var de økonomiske rapporter med til at sende statsrenterne lavere på obligationsmarkedet. Bekymringerne om fremtidige tab hos aktieinvestorer aftog også umiddelbart efter datadumpet tidligt om morgenen.

Renten på det 10-årige statsobligation faldt til 4,22 % fra 4,27 % sent onsdag.

De statslige renter har været svingende på det seneste. Stærkere end ventede rapporter om inflation, arbejdsmarkedet og den samlede økonomi har tvunget handlende på Wall Street til at udskyde deres prognoser for, hvornår Federal Reserve vil begynde at sænke renten.

Fed har allerede hævet sin hovedrente til det højeste niveau siden 2001. Håbet er, at høje renter vil presse økonomien lige nok til at få inflationen ned på et behageligt niveau uden at forårsage recession.

Efter tidligere at have håbet, at Fed kunne tilbyde en vis lettelse og begynde at sænke renten i marts, er tanken på Wall Street nu, at det først vil ske i maj eller måske juni. Denne forsinkelse har igen slået aktierne ned fra deres rekordhøjder.

Alligevel er den udbredte forventning fortsat til rentenedsættelser i år. Det er kun timingen, der ændrer sig. I mellemtiden ser økonomien fortsat solid ud, hvilket burde være med til at drive vækst i overskud for virksomhederne. Det er med til at holde aktierne i at falde meget.

CBRE-gruppen sprang med 7,5 % for en af de største gevinster i S&P 500, efter at den deltog i paraden af virksomheder, der slog analytikernes forventninger til overskud i de sidste tre måneder af 2023. På trods af vanskelige betingelser for kommerciel fast ejendom rapporterede virksomheden også stærkere omsætning end forventet.

Shake Shack var endnu en vinder, der steg 18,9%, efter at burgerkæden rapporterede bedre overskud og omsætning end forventet. Dens samlede omsætning steg 20% fra et år før, mere end forventet.

I den tabende ende af Wall Street var Deere, som faldt 4,9 %, selvom producenten af landbrugsudstyrs overskud for det seneste kvartal oversteg forventningerne. Deere gav en overskudsprognose for dette regnskabsår, der var lavere end analytikernes estimater, og sagde, at forholdene i branchen er ved at vende tilbage til det normale efter et par rekordår.

En risiko, der kan forstyrre tingene, er det kommende amerikanske valg. Fed kan ikke lide at skifte fra at holde renterne stabile til at skære for tæt på et valg, ifølge Bank of America-strateger ledet af Mark Cabana. Så hvis Fed ikke flytter inden juni, stiger muligheden for, at den kan ende med at holde renterne stabile indtil slutningen af 2024 eller begyndelsen af 2025.

Alligevel sagde Cabana, hvor afkastet i sidste ende går, vil afhænge mere af, hvor langt Fed ender med at skære renterne, mere end hvornår det begynder.

På aktiemarkederne i udlandet steg Nikkei 225 1,2 %, efter at Japan sagde, at økonomien krympede for andet kvartal i træk. Det sank bagefter Tyskland for at blive verdens fjerdestørste økonomi, og svagheden rejste forventningerne om, at Japans centralbank kan holde renten meget let.

Det Forenede Kongerige rapporterede også, at dets økonomi er krympet for andet kvartal i træk. FTSE 100-indekset i London steg 0,5 %, mens aktierne steg en smule mere i hele Europa.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-drift-and-yields-ease-after-weak-report-on-retail-sales/