Home » News » Aktier går frem efter beroligende amerikanske inflationsdata: Markets Wrap.

Aktier går frem efter beroligende amerikanske inflationsdata: Markets Wrap.

News Team

Aktier steg fredag, efter at en beroligende læsning om amerikansk inflation beroligede handlendes værste frygt for udsigterne for rentesatserne og ansporede til nye rekordhøjder på Wall Street.

Kursfølsomme teknologiaktier var blandt de største drivkræfter, da Europas Stoxx 600-indeks steg 0,4 %. Futurekontrakter på amerikanske aktier steg højere, efter at S&P 500 nåede sin 14. rekord i år. Nasdaq 100 nåede også et rekordhøjdepunkt torsdag, forstærket af en rekord tæt på tech megacap Nvidia Corp. (NASDAQ: NVDA). De asiatiske aktier steg, og Japans Nikkei 225 steg med 1,9 % til en rekord tæt på 40.000.

Tiltagene kom efter, at Federal Reserves foretrukne inflationsmål for privatforbrugsudgifter steg i januar i det hurtigste tempo i næsten et år, men matchede økonomernes prognoser. Stemningen fik også et løft fra data om arbejdsløshedsansøgninger, der indikerede en opblødning på arbejdsmarkedet.

“Dataene kom som en lettelse for dem, der var forberedt på det værste,” sagde Ipek Ozkardeskaya, senioranalytiker hos Swissquote Bank.

Treasuries var stabile efter at have vundet i to sessioner i træk. Et indeks for dollaren var lidt ændret.

Yenen blev svækket over for dollaren fredag, efter at Bank of Japans guvernør Kazuo Ueda sagde, at dets kursmål ikke allerede er i sigte. Hans kommentar kan dæmpe spekulationerne, at bankens første renteforhøjelse siden 2007 kan komme allerede i marts.

Kinas fabriksaktivitet faldt for femte måned i træk i februar, hvilket tyder på, at svag efterspørgsel fortsat er en hindring for økonomien. Et mål for ikke-fremstillingsaktivitet var i ekspansionstilstand, hjulpet af en afhentning i rejser og turisme under en nylig lang ferie.

Landets boligsalgsnedgang trak ud i sidste måned, selv da regulatorer optrappede indsatsen for at redde det belejrede ejendomsmarked. Værdien af salget af nye boliger fra de 100 største ejendomsselskaber faldt 60 % fra året før.

I mellemtiden formåede den amerikanske PCE-rapport ikke at bremse den bredere desinflationære tendens, der lå til grund for rentenedsættelsesprognoserne.

“For markeder, der er stærkt fokuseret på, hvornår Fed vil gå i retning af at lempe renten, vil denne rapport hjælpe med at genoprette tilliden til, at det ikke er ‘hvis’ Fed vil begynde at sænke renten i 2024, men ‘hvornår’,” sagde Quincy Krosby ved LPL Finansiel.

Federal Reserve Bank of San Franciscos præsident, Mary Daly, sagde, at centralbankembedsmænd er klar til at sænke renten efter behov, men understregede, at der ikke er noget presserende behov for at skære i betragtning af styrken af økonomien. Hendes Atlanta-modpart Raphael Bostic sagde, at centralbanken kunne begynde at skære denne sommer.

Cleveland Feds Loretta Mester sagde, at inflationsdata ude torsdag viste, at politikerne har mere arbejde at gøre for at køle prispresset, men sagde, at det ikke ændrede hendes forventning om, at Fed vil sænke renten tre gange i år.

Bitcoin holdt omkring $61.000, da efterspørgslen fra børshandlede fonde fortsætter. BlackRock Inc.s iShares Bitcoin Trust opnåede onsdag en rekordstor tilgang på 612 millioner dollars.

Olien var på vej til en beskeden ugentlig fremgang, da markedsmålene fortsatte med at vise tegn på styrke, hvor OPEC+ skulle beslutte i begyndelsen af denne måned, om udbudsnedskæringer skal forlænges til næste kvartal.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-advance-after-reassuring-us-inflation-data-markets-wrap/