Home » News » Aktier forbliver højere med teknologi, der stadig fører til gevinster.

Aktier forbliver højere med teknologi, der stadig fører til gevinster.

News Team

Amerikanske aktier genvandt nogle af deres tidligere gevinster, da handlende vejede økonomiske data og virksomhedsnyheder.

S&P 500 og Nasdaq 100 steg, men er stadig væk fra dagens højdepunkter. Dollaren faldt. Den 10-årige amerikanske statsrente steg til omkring 3,79 %.

Markederne var tidligere sprudlende, efter data fremhævede en modstandsdygtig amerikansk økonomi, og Kinas topledere lovede at støtte finanspolitiske udgifter. Amerikanske aktieindekser blev også drevet højere af Micron Technology Inc., som gav en stærk prognose hjulpet af AI-efterspørgsel. På den anden side pressede nyheder om justitsministeriets undersøgelse af Super Micro Computer Inc. – også en nydt godt af AI-boomet – dets aktier lavere.

Nu afventer handlende data, der kan give dem større fingerpeg om den amerikanske økonomis helbred og Federal Reserves vej frem. Den amerikanske centralbanks foretrukne prismåling og et øjebliksbillede af forbrugernes efterspørgsel offentliggjort i fredags vil give dem netop det.

“Vi tror, der er potentialet for, at økonomiske data vil være mere modstandsdygtige, især på job, end markedet forventer,” siger Peter Tchir, chef for makrostrategi hos Academy Securities.

Tidligere viste reviderede data, at den amerikanske økonomi kom ud af pandemien i bedre form end oprindeligt forventet. Et fald i amerikansk arbejdsløshedsansøgninger understregede arbejdsmarkedets modstandsdygtighed. Men investorer, der ventede på kommentarer fra Fed-formand Jerome Powell torsdag, fik ingen detaljer om de økonomiske udsigter eller vej for pengepolitikken.

Kina tvivler

Kinas toplederes forsøg på at genoplive væksten torsdag føjede til en række foranstaltninger fra Beijing i denne uge, som har overladt lokale aktiver. CSI 300-indekset er på vej mod sin største ugentlige stigning i næsten et årti.

Der er dog stadig spørgsmål om foranstaltningernes langsigtede virkning.

“Jeg ville ikke blive overrasket, hvis vi i morgen kommer til at se lidt af en tilbagetrækning,” sagde Helen Jewell, investeringschef hos BlackRock Fundamental Equities EMEA, til Bloomberg TV. “Dette er, hvad der sker på markederne lige nu – du ender med at risikere den ene dag og risikere den næste dag. Den kinesiske økonomi er stadig meget skrøbelig.”

schweizisk snit

Andetsteds reducerede den schweiziske nationalbank låneomkostningerne med et kvart point ved et tredje møde i træk og advarede om, at flere ville komme, hvis det var nødvendigt i sit forsøg på at begrænse styrken af francen.

Inden for råvarer faldt olien for anden dag, da Saudi-Arabien angiveligt var forpligtet til at øge produktionen i december, mens Libyen udnævnte sin nye centralbankchef, hvilket åbnede vejen for at genoplive noget råolieproduktion.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-stay-higher-with-tech-still-driving-gains/