Home » News » Aktiemarkederne divergerer, efterhånden som håbet om rentenedsættelser i USA falder.

Aktiemarkederne divergerer, efterhånden som håbet om rentenedsættelser i USA falder.

News Team

Wall Street svingede højere, men europæiske aktier faldt fredag, da investorer bekymrer sig over data, der tyder på, at den amerikanske centralbank kunne holde renten højere i længere tid.

De asiatiske og europæiske aktiemarkeder faldt efter Wall Street-tab torsdag, da bedre end ventede amerikanske data forværrede bekymringerne, at Federal Reserve vil udsætte med at sænke renten i år.

De amerikanske aktier åbnede højere fredag.

“Det er stadig at se, om opsvinget vil holde i lyset af de store vendingstegn, vi så i torsdags,” siger Fawad Razaqzada, analytiker hos City Index og Forex.com.

Han sagde, at handlende “var glade for at booke en fortjeneste” på teknologiaktier torsdag, hvor mange “sandsynligvis har holdt fredag fri” forud for mandagens Memorial Day-ferie.

De europæiske og amerikanske indekser er steget til nye rekorder i de seneste dage takket være solide indtjening i første kvartal fra virksomheder og deres positive udsigter på trods af, at det ser stadig mere usandsynligt ud, at Fed begynder at sænke renten i år.

“Med indtjeningssæsonen stort set bag os, vil vi nu se markederne følge de økonomiske data tættere, og desværre ser vi ud til en langvarig periode med høje renter, hvis de seneste inflationsdata er noget at gå efter,” siger Scope Markets-analytiker Joshua Mahony.

Andre data, der viser, at den amerikanske økonomi klarer høje renter og dermed reducerer ethvert pres på Fed for at skære dem ned, har også svækket tilliden til en hurtig reduktion i låneomkostningerne.

Fredag var det amerikanske varige godsordrer for april, som steg 0,4 procent måned-til-måned eksklusive den volatile transportsektor.

Det fulgte data torsdag, der viste, at servicesektoren viste, at aktiviteten steg med det hurtigste tempo i et år, mens fabrikssektoren også slog prognoserne.

Færre end anslået ansøgte om arbejdsløshed, hvilket tyder på, at arbejdsmarkedet fortsat er stramt.

Dataene indikerer, at verdens topøkonomi forblev modstandsdygtig, hvilket dæmpede begejstringen udløst af sidste uges nyheder om, at forbrugerprisindekset faldt i april efter tre måneder med topprognoser.

Tallene kom efter minutter fra Feds politiske beslutning i maj viste, at beslutningstagere ønskede at holde låneomkostningerne forhøjede, indtil de er sikre på, at priserne er under kontrol, mens nogle endda sagde, at de var villige til at hæve igen.

Renterne på statsgæld var højere fredag, hvilket normalt giver modvind til aktiehandel, da det signalerer højere virksomheders låneomkostninger.

London blev desuden ramt af data, der viste et fald på 2,3 procent i april i detailsalget i Storbritannien, få dage efter, at en varmere end ventet inflation dæmpede chancerne for en rentenedsættelse fra Bank of England om lidt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-markets-diverge-as-us-rate-cut-hopes-diminish/