Home » News » Aktiefutures, dollar stabil efter FBI siger, at det efterforsker endnu et mordforsøg på Trump.

Aktiefutures, dollar stabil efter FBI siger, at det efterforsker endnu et mordforsøg på Trump.

16 September 2024 Putem News Team

Amerikanske aktiefutures og dollaren ændrede sig kun lidt søndag, efter at den republikanske præsidentkandidat Donald Trump var sikker efter, hvad FBI sagde, så ud til at være et mordforsøg uden for Trumps golfbane i West Palm Beach, Florida.

Secret Service-agenter engagerede en bevæbnet mand i nogle buske nær golfbanens ejendomsgrænse og affyrede mindst fire patroner med ammunition, sagde retshåndhævende embedsmænd under en eftermiddagspressekonference.

S&P 500 e-mini’er faldt 0,04 pct. Dollarindekset, som måler den amerikanske valutas styrke mod seks store peers, faldt 0,03 % til 101,07.

Bitcoin var 0,7 % lavere på dagen til $59.445. Trump har positioneret sig selv som en pro-cryptocurrency-kandidat.

Mens der var ringe markedsreaktion på nyheden, sagde analytikere, at hændelsen havde potentiale til at anspore til volatilitet.

“Valutakurser kan opleve turbulens i de kommende timer, når nyheden om et andet mordforsøg lander midt i tynde handelsvolumener,” siger Karl Schamotta, chefmarkedsstrateg hos betalingsfirmaet Corpay i Toronto.

Aktivklasser og sektorer, der ses drage fordel af en anden Trump-periode, fik et løft tidligere i år, efter at Trump overlevede et mordforsøg i Pennsylvania den 13. juli.

Den såkaldte “Trump-handel” kom dog under pres i sidste uge, efter at en nøje overvåget debat mellem Trump og vicepræsident Kamala Harris forlod væddemålsmarkederne med en større sandsynlighed for en Harris-sejr i november.

“Måske vil vi måske se nogle se til at komme tilbage i ‘Trump-handelen’, hvis dette ser Trump få et løft i meningsmålingerne, som vi så efter det tidligere mordforsøg – hvilket øger både aktier og dollar,” sagde Michael Brown, senior forskningsstrateg. hos onlinemægleren Pepperstone i London.

“Når det er sagt, med FOMC truende stor på onsdag, vil overbevisning blandt markedsdeltagere sandsynligvis mangle, indtil vi hører fra Powell & Co.,” sagde han.

Væddemålsmarkederne registrerede kun få reaktioner på hændelsen i søndags, med Harris’ odds i PredictIt’s 2024 præsidentvalgmarked på 56 cent, mens Trumps odds var på 47 cent.

Federal Reserve er i fokus, mens usikkerheden svirrer om, hvor meget den amerikanske centralbank vil sænke renten i september. 17-18 pengepolitisk møde og det tempo, hvormed det vil reducere låneomkostningerne i de kommende måneder.

“Dollaren kan stadig stige på et beskedent opsving i ‘Trump-handlen’, men enhver effekt bør være relativt beskeden i omfang,” sagde Corpays Schamotta.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-futures-dollar-steady-after-fbi-says-it-is-investigating-another-assassination-attempt-on-trump/