Home » News » ‘AI All-Star’ Microsofts rosenrøde indtjening sætter gang i teknologiaktier

‘AI All-Star’ Microsofts rosenrøde indtjening sætter gang i teknologiaktier

27 April 2023 Putem News Team

Microsoft Corp (MSFT.O) aktier steg 8% før markedet i onsdags og løftede teknologiaktier, efter at virksomhedens robuste indtjening lettede frygten for en opbremsning i cloud computing og øgede tilliden til, at kunstig intelligens vil blive en væsentlig vækstdriver.

Den Redmond, Washington-baserede teknologigigant skulle tilføje næsten 160 milliarder dollars til sin markedsværdi og erstatte Saudi Aramco (2223.SE) som verdens næstmest værdifulde virksomhed, hvis førmarkedsgevinster holder. Dens værdiansættelse på 2,2 billioner dollar følger Apple Inc (AAPL.O) med omkring 400 milliarder dollars.

Mindst 18 analytikere hævede deres kursmål på aktien, hvor Piper Sandlers Brent Braceli sagde “AI-All Star” Microsofts resultater dæmpede investorer, som havde forberedt sig på et svagt kvartal, med bedre end forventet vækst på tværs af flere enheder lige fra skyen computing til Office-produktivitetssoftware.

Microsofts resultater lover godt for en industri, der har afskediget titusindvis af arbejdere på det seneste, da efterspørgslen falder i lyset af en aftagende økonomi.

Aktierne i Big Tech-kammeraterne Amazon.com Inc (AMZN.O) og Meta Platforms Inc (META.O) steg, mens Alphabet Incs (GOOGL.O) , som er i et kapløb med Microsoft om AI-dominans, faldt 1,3 % .

Googles moderselskab havde også rapporteret bedre end forventet kvartalsresultater, men dets søgemaskine voksede kun 2% sammenlignet med stigningen på 10% for Microsofts Bing – som nyder godt af integrationen af teknologien bag ChatGPT.

Windows-producentens indtjeningsopkald onsdag understregede den voksende betydning af AI, hvor CEO Satya Nadella refererede til 50 gange i en 60-minutters begivenhed.

Nadella sagde, at virksomheden havde over 2.500 Azure-OpenAI-servicekunder lige fra Coursera og Mercedes-Benz til Snap Inc, og at AI var integreret i en bred vifte af produkter.

“I betragtning af det betydelige forspring, som OpenAI har i forhold til andre generative AI-motorer, og Microsoft har i forhold til sine hyperscaler-konkurrenter (datacenter i stor skala), tror vi, at Azure kan vinde andel, efterhånden som generativ AI fortsætter med at sprede sig til mange flere hjørner af software og økonomi. “, sagde DA Davidson-analytiker Gil Luria.

Kilde: https://buystocks.co.uk/news/ai-all-star-microsofts-rosy-earnings-spark-rally-in-tech-stocks/