Home » News » AI-aktier dykker, efter at AMD giver svage prognoser for chipsalg.

AI-aktier dykker, efter at AMD giver svage prognoser for chipsalg.

2 May 2024 Putem News Team

AI-aktier dykkede onsdag, efter at AMD tilbød analytikere 2024-indtægtsvejledning for sin AI-chip, der var under analytikernes skøn.

Aktierne i AMD faldt 10%, hvilket hjalp med at trække sit jævnaldrende Nvidia ned med omkring 5% i onsdagshandler. I mellemtiden faldt Super Micro Computer, som sælger AI-aktiverede servere ved hjælp af produkter fra Nvidia og AMD, 15% efter at have rapporteret blandede indtjeningsresultater.

De tre virksomheder udslettede tilsammen 143 milliarder dollars i markedsværdi i onsdagens handelssession.

AMDs manglende evne til at leve op til Wall Streets høje forventninger til AI-salg førte til bekymring for, at AMD lider af et efterspørgselsproblem, selvom AMD-chefen Lisa Su afviste disse bekymringer og sagde, at udbuddet er det største problem for dets AI-chipsalg.

“Vi er stramme på udbuddet. Så på kort sigt er der ingen tvivl om, at hvis vi havde mere udbud, så har vi efterspørgsel efter det produkt,” sagde AMDs administrerende direktør Lisa Su på virksomhedens indtjeningsopfordring.

AMD hævede sin 2024-indtægtsvejledning for sin MI300 AI-chip med $500 millioner til $4 milliarder. På trods af stigningen levede dette tal ikke op til investorernes høje forventninger, hvor nogle forventede op mod $8 milliarder i indtægter fra AI-chippen i år, ifølge Bloomberg.

Selvom forsyningsbegrænsninger ser ud til at være en modvind for AMD’s AI-chipforretning, kan konkurrence også være det. Virksomhedens MI300-chip er en direkte konkurrent til Nvidias uhyre populære H100-chip, og AMD hævder, at dens chip overgår Nvidias.

Men ifølge Goldman Sachs er Nvidias næste generation af H200-chip 2 gange mere kraftfuld end dens ældre H100-chip, så AMD kan allerede stå bag bolden med sit AI-chiptilbud.

Nvidia-chef Jensen Huang synes bestemt at mene det.

I et interview i sidste måned sagde Huang, at hans konkurrenter i det væsentlige ville skulle betale deres kunder for at bruge deres AI-chips, da de ikke kan sammenlignes med den computerkraft, der tilbydes af Nvidias GPU’er.

“Vores samlede driftsomkostninger er så gode, at selv når konkurrentens chips er gratis, er det ikke billigt nok,” sagde Huang på Stanford Economic Summit.

Om Nvidia vil være i stand til at leve op til Wall Streets høje salgs- og resultatforventninger vides ikke, før selskabet rapporterer indtjening den 22. maj.

Source: https://buystocks.co.uk/news/ai-stocks-plunge-after-amd-gives-weak-forecast-for-chip-sales/