Home » News » Boeing Kina udnævner ny præsident midt i spændingerne mellem Kina og USA

Boeing Kina udnævner ny præsident midt i spændingerne mellem Kina og USA

News Team

Boeing (NYSE: BA) udnævnte i onsdags Alvin Liu til chef for sin Kina-enhed, idet han valgte en kinesisk-født repræsentant, der for nylig blev hyret fra bilindustrien, da flyproducenten kæmper med en tørke i amerikansk import til det afgørende luftfartsmarked.

Både Boeing og Airbus SE (OTC: EADSF) har nu topledere i Kina, som er født i landet.

Kina tegner sig for omkring en fjerdedel af den globale flyimport, og dets forbindelser med Boeing er blevet bundet af geopolitiske og handelsmæssige spændinger med Washington.

Det var det første land, der jordede Boeings 737 MAX efter dødsulykker, og selvom eksisterende fly er vendt tilbage til tjeneste, har Kina været langsomme til at genoptage importen, mens bredere flyimport og -ordrer er blevet opslugt af politiske spændinger.

Liu er hjemmehørende i Liaoning-provinsen i den nordøstlige del af Kina, sagde Boeing. Virksomheden afslørede ikke hans alder eller nationalitet, men sagde, at han havde ledet dets regeringsdriftsteam i Kina.

Boeing siger, at Kina vil have brug for 8.500 nye fly og 550 milliarder dollars i kommercielle tjenester i de næste 20 år.

“Jeg er forpligtet til at sikre, at vores team er klar til at støtte vores kunder og imødekomme denne efterspørgsel,” sagde Liu i meddelelsen.

Han efterfølger Boeing-veteranen Sherry Carbary, som trådte tilbage fra stillingen som præsident for Kina-enheden i juli, hvor Liu tiltrådte stillingen på midlertidig basis siden da.

Liu kom til virksomheden i 2022 fra bilindustrien, hvor han havde erfaring i Kina med Ford og Chrysler.

Hans udnævnelse kommer på et udfordrende tidspunkt for Boeing midt i geopolitiske spændinger mellem verdens to største økonomier.

Det har også tabt terræn til ærkerivalen Airbus, som for nylig annoncerede et andet jet-samlebånd i Tianjin.

Li Hanming, en uafhængig luftfartsindustrianalytiker, sagde, at Liu er det bedste valg for Boeing, da det søger at genopbygge tætte bånd, delvist fordi han er fysisk i Kina.

“Det er meget svært at ansøge om arbejdsvisum og sende ledende medarbejdere fra udlandet,” sagde Li. Eksperter siger, at behandlingen af visumansøgninger er blevet langsommere siden pandemien.

“I de sidste tre år har Liu også arbejdet meget med de civile luftfartsmyndigheder, og nu kan du se, at 737 MAX næsten er tilbage til himlen, hvilket viser, at hans job er udført ganske godt.”

Virksomheden har sagt, at omkring 90 % af dets MAX-jetfly i Kina var genoptaget kommerciel drift i slutningen af juni, efter at landet havde sat modellen på jorden efter to dødelige ulykker i 2018/19.

Med base i Beijing bliver han formelt Boeing Kina-præsident den 1. september, oplyser selskabet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/boeing-china-appoints-new-president-amid-sino-us-tensions/