Home » News » Boeing-frontløber i wide-body jet-samtaler med IndiGo

Boeing-frontløber i wide-body jet-samtaler med IndiGo

News Team

Boeing (NYSE: BA) er dukket op som frontløberen for at sikre en ordre på omkring 25 wide-body fly fra IndiGo, fortalte industrikilder til Reuters mandag, da Indiens største flyselskab uddyber sin internationale ekspansion med nye destinationer.

IndiGo er i forhandlinger om at købe Boeings 787-familie af dobbeltgange fly, som er blevet stillet op mod Airbus A330neo-jetfly, sagde kilder, der er bekendt med sagen.

Ingen beslutning er endeligt truffet, sagde kilderne og anmodede om anonymitet, da forhandlingerne er fortrolige.

IndiGo sagde, at det ikke kommenterer på spekulationer. Boeing afviste at kommentere. Airbus sagde, at det aldrig kommenterer diskussioner, som det måske eller måske ikke har med eksisterende og potentielle kunder.

Reuters rapporterede først i marts, at IndiGo var i forhandlinger med Airbus og Boeing om wide-body jetflyene.

De seneste forhandlinger kommer uger efter, at IndiGo afgav en rekordordre på 500 Airbus smalkropsfly, hvilket skygger for en tidligere rekordaftale fra rivaliserende Air India om 470 Airbus- og Boeing-fly.

Indiske luftfartsselskaber forsøger at holde trit med verdens hurtigst voksende luftfartsmarked, hvor efterspørgslen efter flyrejser er steget efter COVID, hvilket sender industrirekorder til at vælte, selvom flyproducenter kæmper for at nå outputmålene.

Fremdriften fra IndiGo, som har 58% af Indiens hjemmemarked, kommer også på et tidspunkt, hvor det sigter mod at fordoble sin kapacitet inden udgangen af årtiet og udvide sit netværk, især på internationale markeder.

IndiGo lancerede for nylig nye flyvninger til destinationer i Afrika, Vestasien og Sydøstasien, og vokser også sin tilstedeværelse i Europa gennem sit codeshare-partnerskab med syv luftfartsselskaber, herunder Turkish Airlines og KLM.

IndiGo har hidtil været en eksklusiv køber af Airbus smalkropsfly, og en aftale om bredkropsfly ville være en afvigelse fra denne strategi. Tidligere i år begyndte det internationale operationer med et Boeing 777, dets første dobbeltgange-fly taget fra partneren Turkish Airlines, som leverer piloterne.

Source: https://www.investing.com/news/stock-market-news/boeing-frontrunner-in-widebody-jet-talks-with-indigo-sources-3153349