Home » News » Elon Musk taber 20 milliarder dollars, efter at Tesla-aktien er faldet med lavere marginer og prisnedsættelser

Elon Musk taber 20 milliarder dollars, efter at Tesla-aktien er faldet med lavere marginer og prisnedsættelser

News Team

Elon Musks nettoformue faldt med 20,3 milliarder dollars, efter at Tesla-aktierne faldt en dag efter, at elbilproducenten rapporterede, at driftsindtægterne var faldet, mens prisnedsættelserne havde presset overskudsgraden.

Teslas aktiekurs faldt med omkring 10 procent ved markedets lukning torsdag, hvilket giver virksomheden en markedsværdi på 823,79 milliarder dollar.

Teslas aktie er steget 143 procent siden starten af året, men faldet 3,2 procent i løbet af de seneste 12 måneder.

Mr. Musk og andre virksomhedsledere sagde under et indtjeningsopkald onsdag, at køretøjsproduktionen ville aftage i løbet af tredje kvartal på grund af nedlukninger for at tillade fabriksforbedringer.

“Vi fortsætter med at målrette 1,8 millioner køretøjsleverancer i år, selvom vi forventer, at Q3 [third quarter] produktionen vil være en lille smule nede, fordi vi har fået sommernedlukninger for en masse fabriksopgraderinger, så bare sandsynligvis et lille fald i produktionen i Q3 sagde hr. Musk.

Han sænkede priserne flere gange i løbet af det seneste år i USA, Kina, Singapore og andre markeder for at styrke virksomhedens position over for rivaliserende elbilproducenter og øge salget, og han har signaleret, at Tesla kan fortsætte med at gøre det midt i en aftagende global økonomi.

”Den ene dag ser det ud til, at verdensøkonomien er ved at falde fra hinanden, næste dag er det fint. Jeg ved ikke, hvad fanden der foregår … vi er i, vil jeg kalde det, turbulente tider,” sagde hr. Musk på indtjeningsopkaldet.

Prisen på nogle af bilproducentens modeller er blevet skåret ned med hele 25 procent. Alene i USA har Tesla reduceret priserne mindst seks gange i år.

Mr. Musks strategi har hjulpet virksomheden med at slå analytikernes estimater.

Tesla leverede rekord 466.140 køretøjer i andet kvartal i år, en stigning på 83 procent på årsbasis. Analytikere undersøgt af Bloomberg havde forventet, at Tesla ville sende 448.350 biler i løbet af kvartalet.

Virksomheden producerede 479.700 køretøjer i perioden, herunder 19.489 Model S- og Model X-biler og 460.211 Model 3- og Model Y-biler. I samme periode sidste år producerede den 258.580 køretøjer.

På trods af de lavere marginer og prisnedskæringer steg Teslas nettoresultat i andet kvartal med 20 procent årligt til mere end 2,7 milliarder dollars, hvilket markerer virksomhedens 16. rentable kvartal i træk og syvende tremåneders periode i træk med mere end 2 milliarder dollars i overskud.

Selv efter at hans rigdom faldt i torsdags, er hr. Musk stadig den rigeste person i verden med en nettoværdi på 234 milliarder dollars ifølge Bloomberg Billionaires Index.

Bernard Arnault, administrerende direktør for den franske luksusvaregigant LVMH, følger hr. Musk i indekset med en nettoværdi på 201 milliarder dollars. Hans formue faldt med 1,57 milliarder dollars fra torsdag.

Amazon– grundlæggeren Jeff Bezos er den tredjerigeste mand i verden med en formue på 155 milliarder dollar, efterfulgt af Microsofts medstifter Bill Gates til 138 milliarder dollar og Oracle-stifter og bestyrelsesformand Larry Ellison, som har en ejerandel i Tesla, på 131 milliarder dollars, efter at hans formue faldt med omkring 3,7 milliarder dollars.

Source: https://buystocks.co.uk/news/elon-musk-sheds-20bn-after-tesla-shares-slide-on-lower-margins-and-price-cuts/