Home » News » Tesla, BYD’s Kina-leverancer ramte rekordhøjt i 2. kvartal

Tesla, BYD’s Kina-leverancer ramte rekordhøjt i 2. kvartal

News Team

Den amerikanske bilproducent Tesla (NASDAQ: TSLA) og dens største kinesiske rival BYD opnåede rekordleverancer af deres Kina-fremstillede køretøjer i andet kvartal, viste data fra China Passenger Car Association (CPCA), mens kampen om markedsandele varmer op.

Tesla solgte 93.680 kinesiske elbiler (EV’er) i juni, en stigning på 18,72 % i forhold til et år tidligere, da Teslas fabrik i Shanghai leverede 78.906 Kina-fremstillede Model 3 og Model Y-køretøjer, efter at byen afsluttede en to-måneders COVID-19-lockdown .

Den amerikanske bilproducent solgte 247.217 Kina-fremstillede biler i løbet af april-juni, det meste siden den begyndte at levere køretøjer fra Shanghai i begyndelsen af 2020, viste dataene også. Tesla rapporterede rekordleverancer på 466.140 globalt i andet kvartal.

Den kinesiske rival BYD oplevede med sin Dynasty and Ocean-serie af elbiler og benzin-elektriske hybridbiler, at salget i juni steg med 88,16 % år-til-år til 251.685 køretøjer, viste CPCA-data. Dette var også første gang, at BYD’s månedlige salg oversteg 250.000 enheder.

CPCA estimerede det samlede salg af nye energi-passagerbiler – både herhjemme og til eksport, og inklusive rene elektriske og plug-in hybrider – til 740.000 enheder i juni, en stigning på 30% fra et år tidligere. Den adskilte ikke hjemmemarkedssalg og eksport.

Selskabernes salgsstigning peger på, hvordan det indtil videre er lykkedes dem at være på forkant med deres konkurrenter, selvom det samlede bilsalg aftager i Kina midt i en blødere økonomi.

Tesla sænkede priserne for sine to aldrende modeller i begyndelsen af året for at øge salget og startede en priskrig, hvilket fik konkurrenterne – inklusive BYD – til at tilbyde rabatter eller nye billigere modeller.

Elbilsektoren får også yderligere støtte fra den kinesiske regering, som ønsker at drive salget for at understøtte et vaklende økonomisk opsving.

I juni annoncerede Beijing 520 milliarder yuan (71,67 milliarder dollars) i købsafgiftslettelser på nye energikøretøjer frem til udgangen af 2027. Lofter på afgiftsfritagelsen kan dog hjælpe med at fremme salget af billigere modeller, der hovedsageligt er produceret af indenlandske virksomheder i stedet for premium-køretøjer fra udenlandske producenter, sagde analytikere.

($1 = 7,2553 kinesiske yuan)

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-byds-china-deliveries-hit-record-high-in-q2/