Home » News » Asien-aktien falder på grund af bekymringer om rentestigninger, yenen er svag

Asien-aktien falder på grund af bekymringer om rentestigninger, yenen er svag

News Team

Asiatiske aktier faldt fredag, efter at et sæt stærke amerikanske økonomiske data styrkede synspunktet om, at Federal Reserve sandsynligvis vil holde renten højere i længere tid, mens yenen brød en psykologisk vigtig barriere midt i interventionsbekymringer.

MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan faldt 0,21%, men var på vej til at opnå en gevinst på over 1% i første halvår.

Australiens S&P/ASX 200-indeks tabte 0,39 %, mens Japans Nikkei faldt næsten 1 %, men var let det bedst præsterende asiatiske aktiemarked med en stigning på 26 % i årets første seks måneder.

Kina-aktier har været på en hård tur, hvor investorer er forsigtige med den hakkende post-COVID-19-opsving, mens de venter på tegn på en stærk stimulans.

Landets produktionsaktivitet faldt for tredje måned i træk i juni, omend i et langsommere tempo, viste en officiel fabriksundersøgelse fredag.

Kinas blue-chip CSI300-indeks faldt 0,14 %, og Shanghai Composite-indekset faldt 0,11 %. Hongkongs Hang Seng-indeks faldt med 0,28 %, og det er på vej til et fald på 5 % i første halvår.

Data gennem ugen har tegnet et billede af en modstandsdygtig amerikansk økonomi, der har lettet nogle af bekymringerne for en forestående recession, men de har også skabt forventninger om, at Fed vil forblive på sin høgagtige vej.

Antallet af amerikanere, der indgiver nye ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse, faldt uventet i sidste uge, hvilket peger på en fortsat styrke på arbejdsmarkedet.

Bruttonationalproduktet steg med 2,0 % årligt i sidste kvartal, sagde handelsministeriet i sit tredje skøn over første kvartals BNP torsdag. Økonomer havde forventet, at BNP-væksten i første kvartal ville blive hævet lidt til 1,4 %.

Ryan Brandham, leder af globale kapitalmarkeder, Nordamerika hos Validus Risk Management, sagde, at dataene fremhæver den amerikanske forbrugers fortsatte modstandsdygtighed på trods af en lang rentestigningscyklus i løbet af de sidste 18 måneder.

Dataene “vil få handlende til at overveje en større sandsynlighed for yderligere renteforhøjelser fra Fed.”

Markederne prissætter en 88% chance for, at Fed hæver renten med 25 basispoint næste måned, ifølge CME FedWatch-data.

Federal Reserve-formand Jerome Powell signalerede torsdag, at den amerikanske centralbank sandsynligvis vil genoptage sin pengepolitiske stramningskampagne efter en pause tidligere på måneden.

“Vi tog et møde, hvor vi ikke flyttede os,” sagde Powell under en begivenhed afholdt af den spanske centralbank i Madrid. “Vi forventer, at det moderate tempo i rentebeslutningerne fortsætter.”

De stærke økonomiske data sendte statsrenterne højere, hvor renten på 10-årige statsobligationer nåede et tre måneders højdepunkt på 3,868 % torsdag. I asiatiske timer var den på 3,840%.

Den toårige amerikanske statsrente, som typisk bevæger sig i takt med renteforventningerne, var på 4,872 %, efter at have nået mere end tre måneders højde på 4,892 % natten over.

Investorfokus på fredag vil være på det amerikanske indeks for personlige forbrug (PCE), Fed’s foretrukne inflationsmåler.

I eurozonen vil inflationsdata for maj sandsynligvis give signaler til Den Europæiske Centralbanks næste træk.

“Der er en voksende divergens i inflationsstien på tværs af regionen, hvilket fører til en vis uenighed om den rigtige vej for politik,” sagde Rob Carnell, ING’s regionale forskningschef, Asia-Pacific.

“Selvom man har mistanke om, at svaret vil være, hvis man er i tvivl, vandretur.”

YEN SE

Japanske myndigheder er under pres for at bekæmpe et fortsat fald i yen drevet af markedets forventninger om, at Bank of Japan vil holde renterne ultralave, selvom andre centralbanker strammer pengepolitikken for at bremse inflationen.

I fredags svækkedes den japanske yen til 145 per dollar for første gang siden november, da investorer holder øje med indgreb fra de japanske myndigheder.

I en ny advarsel sagde den japanske finansminister Shunichi Suzuki torsdag, at landet ikke vil udelukke nogen muligheder for at reagere på valutamarkedsbevægelser, der bliver overdrevne, og tilføjede, at ensidige, ustabile yen-bevægelser var uønskede.

Dollarindekset, som måler den amerikanske valuta mod seks rivaler, steg 0,029 %, hvor euroen faldt 0,01 % til 1,0863 dollar.

Amerikansk råolie faldt 0,21% til $69,71 pr. tønde, og Brent var på $74,30, et fald på 0,05% på dagen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asia-shares-edge-lower-on-rate-hike-worries-yen-frail/