Home » News » SoftBank Corp planlægger at udvikle generativ kunstig intelligens – Nikkei

SoftBank Corp planlægger at udvikle generativ kunstig intelligens – Nikkei

News Team

Det japanske teknologikonglomerat SoftBank Group Corp (TYO: 9984) planlægger selvstændigt at udvikle sin egen generative kunstige intelligens midt i et bredere industrifremstød i den kommende sektor, rapporterede avisen Nikkei torsdag.

SoftBank vil også udvikle en supercomputer til at bygge modellen og planlægger at levere modellen til virksomheder inden for få år til anvendelse inden for specialiserede områder, såsom finans og medicin.

Telekommunikationsgiganten Nippon Telegraph & Telephone Corp (TYO: 9432) er også ved at udvikle en lignende generativ AI, hedder det i Nikkei-rapporten.

Rapporten kommer blot en uge efter, at SoftBanks administrerende direktør Masayoshi Son sagde, at firmaet aggressivt vil søge investeringer og muligheder i AI, og nu skiftede til “offense mode” for at køre på AI-boomet.

Son sagde også, at han var en stor bruger af OpenAI’s ChatGPT og for nylig havde mødtes med OpenAI CEO Sam Altman.

SoftBanks omdrejningspunkt kommer efter, at teknologikonglomeratet oplevede to år i træk med store tab, da stigende renter og forringet stemning over for teknologi udslettede værdien af dets teknologiinvesteringer.

Firmaet var begyndt at sælge sine mest succesrige investeringer, primært Alibaba Group (NYSE: BABA), for at afbøde tab i dets flagskib Vision Fund.

Men firmaet kan drage fordel af øget interesse for AI-udvikling på grund af dets eksponering for chipfremstilling gennem chipdesigneren Arm. Udviklingen af kunstig intelligens forventes at øge efterspørgslen efter halvledere i år, hvis udsigter har udløst et kraftigt stigning i chipfremstillingsaktier i de seneste måneder.

SoftBank er også indstillet til at børsnotere Arm på Nasdaq senere i år, hvor kontantindsprøjtningen fra børsnoteringen forventes at øge konglomeratets beholdning yderligere.

Aktierne i SoftBank steg så meget som 2% efter nyheden og oversteg en stigning på 0,1% i Nikkei 225-indekset.

SoftBank kunne ikke umiddelbart nås for en kommentar til Nikkei-rapporten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/softbank-corp-plans-to-develop-generative-ai-nikkei/