Home » News » Investorernes eneste håb er AI – fordi inflationen vil forblive klistret, og Fed vil ikke sænke renten før næste år, siger Deutsche Bank CIO

Investorernes eneste håb er AI – fordi inflationen vil forblive klistret, og Fed vil ikke sænke renten før næste år, siger Deutsche Bank CIO

News Team

At finde det næste investeringstema med høj vækst vil sandsynligvis være investorernes eneste reelle håb om at generere positive afkast, ifølge Deutsche Banks CIO.

Christian Nolting sagde sent tirsdag, at han forventer, at kunstig intelligens og andre forstyrrende teknologier bliver endnu mere dominerende, hvor andre aktier kæmper på grund af klæbrig inflation og Federal Reserve, der holder renten på et højt niveau.

“Meget vigtigt, jeg tror, det er, hvad fremtiden for markeder vil være,” fortalte han Bloomberg Radio. “Væksttemaer vil måske blive overdrevet på et tidspunkt, men du bliver altid nødt til at finde dem – for desværre er vores makroudsigter for vækst i de næste år ikke de bedste.”

Fremkomsten af kunstig intelligens har været en af de største historier på markederne i 2023, hvor aktier som Nvidia har opnået trecifrede gevinster takket være en eksplosion af interesse for investeringstemaet.

Sektorens outperformance “er ikke en overraskelse,” sagde Nolting.

“[AI] var der før i biler og maskiner, men jeg tror, det virkelig blev håndgribeligt i begyndelsen af året,” tilføjede han. “Normalt sker det, så ser mange mennesker på det, arbejder med det og finder ud af det – puha, det er noget, der virkelig kan forbedre produktivitetsvæksten.”

Aktiers halsbrækkende stigning – med S&P 500, der er steget 14 % og Nasdaq Composite, der er steget med 31 % år-til-dato – er kommet på trods af vedvarende bekymringer om stigende priser og virkningen af Feds renteforhøjelser.

Nolting mener, at aktierne er sat til et meget mere afdæmpet andet halvår på grund af disse faktorer.

Kerneinflationen vil “forblive klistret og ikke gå tilbage til det altid nævnte 2%-niveau meget hurtigt på grund af højere lønninger,” sagde han til Bloomberg.

“Det værste, der kan ske for centralbanken, er, at de sænker renten for at finde ud af, at kerneinflationen er klæbrig, og så stiger de igen,” tilføjede Notling. “Jeg tror, det er noget, vi gerne vil undgå.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/investors-only-hope-is-ai-because-inflation-will-stay-sticky-and-the-fed-wont-cut-rates-until-next-year-deutsche-bank-cio-says/