Home » News » Birlasoft aktier stiger 9% efter kvartalstal; Er der mere damp tilbage i Ashish Kacholia lager

Birlasoft aktier stiger 9% efter kvartalstal; Er der mere damp tilbage i Ashish Kacholia lager

News Team

Aktier i Birlasoft var i søgelyset tirsdag, da aktien steg omkring 9 procent, efter it-software- og konsulentfirmaet rapporterede om en stærk præstation i perioden, der sluttede den 31. marts 2023. Selskabet annoncerede også et udbytte sammen med dets kvartalsvise indtjening. Birlasoft vendte tilbage til sort på en sekventiel basis (QoQ), da virksomheden rapporterede et nettooverskud på Rs 112,17 crore i marts 2023-kvartalet, hvilket var et nettotab på Rs 16,36 crore i december 2022-kvartalet. Virksomheden havde en bundlinje på Rs 132,9 crore i marts 2022-kvartalet.

CK Birla-koncernen rapporterede en stigning på 11 procent år-til-år (YoY) i omsætningen fra driften til 1.226,39 crore Rs i fjerde kvartal af regnskabsåret 2022-23. Det havde klokket en omsætning fra driften på Rs 1.101,44 crore i perioden for året siden. Dens omsætning lå på Rs 1.221,89 crore i det foregående kvartal. Aktierne i Birlasoft steg omkring 9 procent til Rs 313,40 i tirsdags, og dets markedsværdi toppede Rs 8.500 crore mark. Aktien blev dog set til 312,75 Rs kl. 12.35. Aktien havde sat sig på Rs 287,85 på BSE mandag. Bortset fra kvartalsindtjening har Birlasofts bestyrelse annonceret et endeligt udbytte på 2 Rs pr. aktieaktier mod hver aktie med en pålydende værdi af 2 Rs hver, et 100 procents afkast. Dette er dog betinget af godkendelse fra selskabets aktionærer.

Mæglerfirmaer er primært positive over for aktien efter marts-resultaterne og foreslår at købe den med et opadpotentiale på op til 22 procent fra dens tidligere lukning. Det seneste rally i aktien tirsdag trimmede dog stigningerne, og aktien havde ramt målkursen for et par tællere. Birlasoft rapporterede i 4QFY23 på linje med vækst med forbedret rentabilitet. EBIT-marginen kom ind på 11,9 procent, med 70 bps QoQ-udvidelse, højere end estimater, sagde B&K Securities. “Virksomheden var begyndt på en rejse med omstrukturering på lodrette linjer. Dette er stort set komplet med nyansættelser og interne forfremmelser. Lodret-kloge hoveder er på plads,” hedder det. “Ny COO og CGO skal være på plads. Deal win momentum fortsatte med at forblive stærk, mens fornyelserne kom ind med 172 millioner dollars, en vækst på 77,3 procent YoY. Der er aftalegevinster, men risikoen for afløb fortsætter. Makroudfordringer eksisterer, men stærk pipeline burde dæmpe bekymringer,” tilføjede den med en købsvurdering og en målpris på Rs 350 på aktien.

Birlasoft har leveret resultater bedre end vores forventning på alle fronter. At gå videre med sin organisationsomstruktureringsplan, engangsforlig med Invacare nu bagud samt en stærk ordrebog og aftagende nedgang lover godt for den samlede vækst, sagde Religare Broking, som forbliver positiv på aktien med en købsvurdering og en målkurs på 341 kr. “Udover vil efterspørgsel og stærke ordrer blive drevet af den amerikanske region sammen med dens transformations- og ERP-forretning samt et stærkt tilbageslag forventes fra fremstillings-, BFSI- og life science-vertikaler. På kort sigt sammen med andre it-virksomheder vil Birlasoft som godt ville stå over for nogle udfordringer på grund af usikkerhed og makroudfordringer på globale markeder,” tilføjede den. Birlasoft rapporterede en CC-vækst på 3 procent i dollarindtægter (eksklusive Invacare), bedre end konkurrenter. Det tager det rigtige skridt for at vende det forretningsmæssige fokus på levering, kunder, investering i salg og ansættelse af ledere for at drive vertikal vækst, sagde IDBI Capital, som forventer, at det vil registrere QoQ-vækst i kommende kvartaler ledet af BFSI, med bunden af ERP-forretning og sund H2FY24E.

Vi har dog konservativt antaget en vækst på 6,5 procent årligt i omsætning på grund af makrousikkerhed, projektafgange og Invacare-base. Virksomheden stræber også efter at nå 15-16 procent EBITDA-marginer i de kommende kvartaler. Vi har indbygget en EBITDA-margin på 14,5 procent for FY24E. Vi har holdt vores estimater uændrede, tilføjet det med et ‘køb’-tag og et mål på 340 Rs. Erfarne investorer og Dalal Street-veteranen Ashish Dhawan havde 27.64.615 aktier, eller 1,01 procent af aktierne, i Birlasoft pr. 31. marts 2023, antyder det seneste aktiemønster i selskabet. Hans ejerandel i virksomheden er 86,65 millioner Rs værd.

Birlasoft rapporterede solide Q4FY23-resultater, da omsætningen på $149,1 millioner steg med 3,1 procent QoQ i CC, hvilket slog vores estimat på 2,5 procent CC QoQ vækst. EBIT-marginen steg med 70bp QoQ til 11,9 procent, højere end vores prognose. Med Rs 112 crore slog PAT også vores estimat på Rs 99,3 crore, sagde Nuvama Institutional Equities.

Ny administrerende direktør omstrukturerer BSOFT ved at skære ned på halekonti for at fokusere på nøglekunder, ændre organisationsstrukturen og forbedre lederskabet. Dette er faktisk positivt, men det vil tage tid at omsætte til indtjeningsvækst. Det reviderede sine EPS-forventninger, lavere vækst og højere marginer og fastholdt et hold med en revideret målpris på Rs 300.

Kilde: https://www.businesstoday.in/markets/company-stock/story/birlasoft-shares-rise-9-after-quarterly-numbers-is-more-steam-left-in-ashish-kacholia-stock- 380566-2023-05-09