Home » News » Europæiske aktier stiger højere; stærke HSBC-resultater booster tonen

Europæiske aktier stiger højere; stærke HSBC-resultater booster tonen

News Team

De europæiske aktiemarkeder steg stort set højere tirsdag, hjulpet af positiv indtjening fra bankgiganten HSBC forud for starten af det afgørende politiske møde i Federal Reserve samt offentliggørelsen af de seneste inflationsdata for eurozonen.

03:25 ET (07:25 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 0,1 % højere, og FTSE 100 i Storbritannien steg 0,2 %, mens CAC 40 i Frankrig faldt 0,1 %.

HSBC (LON: HSBA), Europas største bank målt i aktiver, rapporterede om en tredobling af kvartalsresultatet, da stigende renter på verdensplan øgede dens indkomst og hjalp den med at betale et første kvartalsudbytte siden 2019.

Disse fantastiske resultater har været med til at støtte banksektoren i Europa, med HSBC-aktien 4 % højere efter en urolig periode, hvor Credit Suisse har overtaget under tvang af den schweiziske rival UBS (SIX: UBSG) og tre mindre amerikanske banker kollapset.

I andre virksomhedsnyheder faldt BP (LON: BP) aktie med 3,7 % på trods af, at energigiganten havde et overskud på 5 milliarder dollars i første kvartal af 2023, op fra de foregående tre måneder på baggrund af stærk olie- og gashandel.

Når det er sagt, repræsenterede dette stadig et fald fra $6,25 mia. registreret i første kvartal af 2022, og selskabet reducerede også sit aktietilbagekøbsprogram.

Dagens økonomiske nyheder var mere blandede, da det tyske detailsalg faldt med 2,4 % i marts, et kraftigt årligt fald på 8,6 %, mens de britiske huspriser steg 0,5 % i april og steg for første gang i otte måneder i april, ifølge data fra Landsdækkende, standsning af den værste nedtur i 14 år.

Foreløbige inflationsdata for eurozonen i april kommer senere i sessionen og vil sandsynligvis forblive høje, hvilket giver Den Europæiske Centralbank mere grund til at hæve renten igen på torsdag.

Eurozonens CPI forventes at stige 0,9 % i forhold til april måned, en årlig stigning på 7,0 %, mens kernetallet, som ekskluderer volatile fødevare- og energipriser, ses en stigning på 1,1 % i forhold til måneden og 5,7 % årligt.

Reserve Bank of Australia overraskede markederne tidligere tirsdag med en renteforhøjelse på et kvart point, hvor de fleste havde været positioneret til at stå stille, hvilket satte tydeligt fokus på Feds politiske beslutningstagere, da de begynder deres politiske møde senere tirsdag.

Den amerikanske centralbank forventes generelt at annoncere en rentestigning på et sidste kvart point og derefter signalere en pause, mens den vurderer sin årelange stramningskampagne.

Oliepriserne stabiliserede sig tirsdag efter den forrige sessions tab, da handlende afventer endnu en renteforhøjelse fra Federal Reserve samt et forventet fald i amerikanske råolielagre.

Data fra brancheorganet American Petroleum Institute, som kommer senere i sessionen, forventes at vise endnu et fald i amerikanske råolielagre, faldende for en tredje uge i træk og give en vis støtte til markedet.

Ved 03:25 ET handlede amerikanske råoliefutures 0,2 % højere til 75,84 USD pr. tønde, mens Brent-kontrakten steg 0,3 % til 79,56 USD.

Begge benchmarks faldt mere end 1 % mandag, efter at officielle data viste, at Kinas produktionsaktivitet uventet faldt i april.

Derudover faldt guldfutures 0,1 % til $1.991,10/oz, mens EUR/USD handles 0,2 % højere til 1,1000.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-edge-higher-strong-hsbc-results-boost-tone/