Home » News » Nvidia-aktien stiger til frisk rekord, da Wall Street forbliver bullish foran indtjeningen.

Nvidia-aktien stiger til frisk rekord, da Wall Street forbliver bullish foran indtjeningen.

News Team

Nvidia (NVDA)-aktien lukkede på et rekordhøjt niveau mandag, da Wall Street-analytikere holdt fast på deres bullish positioner på aktien forud for indtjeningsrapporten i november.

Aktierne i den førende AI-chipproducent steg med over 4% for at lukke til $143,71 per aktie.

Tiltaget kommer, da Wall Street-analytikere gentager deres Køb-vurderinger på aktien. Med henvisning til stor efterspørgsel efter kunstig intelligens hævede Bank of America (BAC) fredag sit kursmål fra $165 til $190 (gå ind i opkaldet med analytiker Vivek Arya nedenfor fra åbningsbud-podcasten), mens investeringsanalysefirmaet CFRA hævede sit kursmål for Nvidia i sidste uge fra $139 til $160. Samlet set ser analytikere aktier stige til $148,37 i løbet af de næste 12 måneder, ifølge Bloomberg konsensus estimater.

Ud over væksten på AI-markedet som helhed sagde Bank of America-analytiker Vivek Arya, at Nvidias styrke i virksomhedens AI-området – dvs. dets partnerskaber med virksomheder som Microsoft (MSFT) og Accenture (ACN) – er en anden faktor, der bidrager til hans højere kursmål. Arya sagde “NVDA er den foretrukne partner” for AI-hardware og -software til virksomheder.

Wedbush-analytiker og Nvidia-tyren Dan Ives gentog denne stemning i et notat til investorer søndag, hvor han skrev, at der er “en flodbølge af virksomhedsudgifter, efterhånden som AI use cases eksploderer,” med Nvidia førende på markedet.

Ives forudser, at markedet for AI-infrastruktur vil vokse tidoblet mellem nu og 2027, hvor virksomheder bruger 1 billion USD på AI-investeringer i den tidsramme.

“I en nøddeskal tror vi, at scenen er sat til, at teknologiaktier vil se yderligere 20% bevæge sig højere i 2025, hvor dette teknologiske tyremarked lige rammer sin næste fase ledet af AI-revolutionen,” tilføjede Ives. “Efter vores mening, da Fed og Powell har skudt sin aggressive rentenedsættelsescyklus i gang, forbliver makroblød landing vejen, og tech-udgifter på AI forbliver en generationsudgiftscyklus, der lige er begyndt at ramme teknologisektorens kyster.”

På trods af et kortvarigt fald i sidste uge og truende frygt for en opbremsning af AI-forbruget, er Nvidia-aktierne steget næsten 3 % i løbet af den seneste uge og mere end 20 % i den sidste måned.

Nvidia CEO Jensen Huang har sagt, at der er “vanvittig” efterspørgsel efter deres AI-chips, som bruges i datacentre af Big Tech-virksomheder til at drive generativ kunstig intelligens-software. De seneste positive nyheder fra virksomhedens industripartnere har også boostet AI-aktier over hele linjen, inklusive Nvidia. Micron (MU), som leverer hukommelseschips, der bruges i Nvidias GPU’er, og TSMC (TSM), som fremstiller Nvidias AI-chips, overgik begge Wall Streets forventninger i deres seneste indtjeningsrapporter.

AI-chipmarkedet forventes at vokse med 99 % i 2024 og yderligere 74 % i 2025, ifølge konsulentfirmaet International Business Strategies, som sporer industridata.

Alligevel er der en chance for, at selv den mindste afmatning i Nvidias vækst kan sende aktien lavere, da investorer viste sig at være svære at tilfredsstille under Big Techs sidste bølge af kvartalsrapporter.

Wall Street-analytikere, der følges af Bloomberg, forventer, at Nvidia vil rapportere tredje kvartals indtjening per aktie på $0,74, en stigning på 84% fra sidste år. De ser omsætningen stige med 83 % til 33,1 mia.

Omkring 67 analytikere har Outperform-rating på Nvidia-aktier, mens syv opretholder en Hold-rating, og kun én anbefaler at sælge aktier.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-stock-soars-to-fresh-record-as-wall-street-stays-bullish-ahead-of-earnings/