Home » News » Asiatiske aktier er for det meste højere efter Wall St beføjelser til flere rekorder.

Asiatiske aktier er for det meste højere efter Wall St beføjelser til flere rekorder.

News Team

Asiatiske aktier steg tirsdag, efter at Wall Street rullede til flere rekorder, selvom markederne i Kina for det meste var lavere.

Amerikanske futures steg, mens oliepriserne faldt mere end $2 pr. tønde.

Tokyos Nikkei 225-indeks steg 1,3 % til 40.125,60, mens Kospi i Seoul steg 0,2 % til 2.627,92.

I Australien steg S&P/ASX 200 0,8 % til 8.321,40.

Kinesiske aktier forlængede tabene, efter at regeringen sent mandag rapporterede, at væksten i eksporten faldt kraftigt i september, hvilket føjede til tegn på svaghed i økonomien.

Shanghai Composite-indekset tabte 0,5 % til 3.267,13, mens Hang Seng i Hong Kong gav op 1,3 % til 20.810,11.

“Markedsdeltagere fortsætter med at søge klarhed omkring finanspolitisk støtte fra kinesiske myndigheder, men manglen på engagement er fortsat en kilde til forbehold for risikotagning i kinesiske aktier,” sagde Yeap Jun Rong fra IG i en kommentar.

Også tidligt tirsdag faldt dollaren til 149,70 japanske yen fra 149,83 yen. Euroen faldt til $1,0895 fra $1,0911.

Amerikansk benchmark-råolie faldt $2,25 til $71,58 per tønde. Brent-råolie, den internationale standard, skred $2,33 til $75,13 pr. tønde.

Mandag rullede Wall Street til flere rekorder.

S&P 500 steg 0,8% for at bygge videre på sin rekord, der blev sat i fredags, og lukkede på 5.859,85. Det kommer efter sin femte vinderuge i træk og er på vej mod årets længste ugentlige sejrsrække.

Dow Jones Industrial Average steg 0,5 % til 43.065,22, hvilket tilføjede 201 point til sin egen rekord. Nasdaq-kompositen steg 0,9% til 18.502,69.

Fremgangen fulgte relativt stille handel i Europa, mens det amerikanske obligationsmarked forblev lukket for dagen på grund af en helligdag.

Udover olie faldt priserne også for kobber og andre råvarer, som en sund kinesisk økonomi ville opsluge. Det hjalp med at presse priserne ned for minearbejdere, såsom Freeport-McMoRan, som faldt 2,3 % for et af de større tab i S&P 500.

Boeing tabte 1,3 % i sin første handel, siden luftfartsgiganten advarede om, at den forventer at rapportere, at den brændte igennem 1,3 milliarder dollars i kontanter i løbet af det seneste kvartal og tabte 9,97 dollars pr. Boeing sagde også, at det afskedigede 10% af sin arbejdsstyrke, da det forsøger at håndtere en arbejdsstrejke, der lammer produktionen af selskabets bedst sælgende fly.

Denne uge vil have et par økonomiske rapporter på topniveau uden for en opdatering torsdag om salg hos amerikanske detailhandlere. Det efterlader vægten på virksomhedernes indtjeningsrapporter, som vil tage fart i denne uge, efter at store banker begyndte rapporteringssæsonen i sidste uge.

Bank of America, Johnson & Johnson og UnitedHealth Group vil alle rapportere deres seneste resultater på tirsdag. Senere på ugen kommer United Airlines, Netflix, American Express og Procter & Gamble.

Analytikere leder efter S&P 500-virksomheder til at levere en samlet vækst på 4,1% i indtjening per aktie for det seneste kvartal fra et år tidligere, ifølge FactSet. Hvis de er korrekte, ville det være et femte kvartal i træk med vækst.

Aktier er stort set steget til rekorder for lettelse over, at renterne endelig er på vej ned igen, nu hvor Federal Reserve har udvidet sit fokus til at inkludere at holde økonomien i gang i stedet for blot at bekæmpe høj inflation.

Nylige rapporter, der viser, at den amerikanske økonomi forbliver stærkere end forventet, har også øget optimismen om, at Fed kan gennemføre en perfekt landing, hvor den får inflationen ned på 2 % uden at forårsage en recession, som mange havde troet ville være nødvendig.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-are-mostly-higher-after-wall-st-powers-to-more-records/