Home » News » Aktier i USA og Europa falder på baggrund af amerikanske inflationsdata.

Aktier i USA og Europa falder på baggrund af amerikanske inflationsdata.

News Team

Aktierne faldt i New York og Europa torsdag, da den seneste amerikanske inflationsrapport styrkede argumentet for et langsommere tempo i rentenedsættelserne.

Alle tre store amerikanske Wall Street-indekser var lavere i den tidlige handel, efter at Dow-indekset og det bredere S&P 500-indeks i onsdags havde hævet alle tiders højder.

I Europa var Paris og Frankfurt lavere midt på eftermiddagens handel, mens London var lidt ændret.

Tidligere på dagen vendte de kinesiske aktiemarkeder tilbage til at vinde, og lukkede med solide gevinster, efter at Kinas centralbank tog skridt til at øge køb af selskabsaktier.

Målt ved forbrugerprisindekset faldt den årlige inflation i USA til 2,4 procent i september fra 2,5 procent i august, rapporterede regeringen.

Men et centralt mål for inflation, der fjerner flygtige fødevare- og energiomkostninger, steg til 3,3 procent fra 3,2 procent i august.

Begge tal var hurtigere end hvad analytikere havde forventet, og kombineret med en stærk amerikansk jobrapport i sidste uge, styrker de argumentet for, at den amerikanske centralbank kun laver små reduktioner af sine udlånsrenter.

“De seneste CPI-tal er næppe en katastrofe, men efter en langt stærkere end forventet jobrapport i sidste uge, stiller mange spørgsmålstegn ved Feds beslutning om at skære ned med 50 basispoint i sidste måned,” sagde Bret Kenwell, analytiker hos eToro.

“De to rapporter har næsten taget yderligere 50 basispoint fra bordet i næste måned, mens nogle kunne hævde, at det udelukker en rentenedsættelse af enhver art i november.”

Der var dog nogle modstridende nyheder torsdag, hvor antallet af amerikanere, der ansøgte om arbejdsløshedsunderstøttelse i sidste uge, steg til 258.000, det højeste niveau i et år.

Analytikere advarede om, at den ofte flygtige statistik kunne være blevet forvrænget af orkaner i den sydøstlige del af landet.

“Disse stigende påstande tyder på en vis opblødning på arbejdsmarkedet, men efter en udblæsningsrapport uden for landbruget i sidste uge er der ikke mange mennesker, der er for sikre på et blødt arbejdsmarked,” siger Fawad Razaqzada, analytiker hos Forex.com og City Index.

“Der er brug for flere data for at mange investorer kan danne sig stærke meninger om retningen på det amerikanske jobmarked og dermed renterne.”

Torsdag i London steg aktierne i GSK mere end fem procent, efter at det britiske medicinalfirma indvilligede i at betale 2,3 milliarder dollars i USA for at afslutte retssager, der hævdede, at dets Zantac-halsbrandmiddel forårsagede kræft.

Tidligere på dagen lukkede Shanghais aktiemarked 1,3 procent højere torsdag, og Hongkong steg 3,0 procent.

Markederne i Hongkong og fastlandet piskedes i denne uge, da euforien over Kinas seneste tiltag for at styrke dets økonomi blev dæmpet af en pressekonference, der ikke kunne afsløre flere foranstaltninger eller give detaljer om dem, der allerede var annonceret.

Torsdag hilste investorer dog nyheden velkommen om, at People’s Bank of China havde frigivet detaljer om en “swap-facilitet”, der vil give “kvalificerede værdipapirer, fonde og forsikringsselskaber” adgang til mere end 70 milliarder dollars i likviditet til at købe aktier.

Oliepriserne steg omkring 1,5 procent, da volatiliteten fortsatte med at dominere råoliemarkedet, og priserne steg, efter at Israels forsvarsminister lovede, at hans land ville angribe Iran som gengældelse for sidste uges missilangreb.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-europe-stocks-fall-on-us-inflation-data/