Home » News » Japan fører stigning i Asien-aktier, dollarstigninger efter udblæsning af amerikanske lønningslister.

Japan fører stigning i Asien-aktier, dollarstigninger efter udblæsning af amerikanske lønningslister.

News Team

Asiatiske aktier steg, og dollaren nåede et nyt syv ugers højdepunkt på yenen i mandags, efter at amerikanske arbejdsmarkedsdata afværgede frygten for en recession og ansporede til en skarp nedskæring af satsninger på rentenedsættelser.

Kortsigtede amerikanske statsobligationer steg, efter at den nøje overvågede lønrapport uden for landbruget i fredags viste, at økonomien uventet tilføjede flest job i seks måneder i september.

Råoliepriserne faldt fra et højdepunkt på en måned, selv da Israel bombede mål i Libanon og Gaza-striben, og mandag var det et år siden Hamas-angrebet, der udløste krigen.

Japans Nikkei førte regionale aktiestigninger med et stigning på 2 % fra 0015 GMT, givet yderligere momentum af den blødere yen.

Australiens aktiebenchmark steg 0,12 %, og Sydkoreas Kospi steg 0,29 %.

Hong Kongs Hang Seng havde endnu ikke åbnet, og aktier på det kinesiske fastland forbliver lukket indtil tirsdag for Golden Week-ferien.

MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier steg 0,4 pct.

Amerikanske Dow-futures pegede 0,08% højere efter at kontantindekset lukkede på et toppunkt nogensinde efter løndataene fredag.

“Reaktionen på markederne fortæller, hvad de vigtigste temaer og risici for markedsdeltagere er til stede: økonomisk vækst og dens indvirkning – for aktier – på fremtidig indtjening,” siger Kyle Rodda, senior finansmarkedsanalytiker hos Capital.com.

“Der er tilsyneladende også en genoplivning af den amerikanske handel med økonomisk exceptionalisme.”

Den amerikanske dollar skød så højt som 149,10 yen for første gang siden 16. august, før sidste handelshænder op med 0,18 % til 148,87 yen.

Japans øverste valutadiplomat, Atsushi Mimura, sagde mandag, at embedsmænd vil overvåge valutabevægelser, herunder spekulativ handel.

Euroen faldt med 0,07 % til 1,0971 USD og faldt tilbage mod fredagens syv ugers bundfald til 1,09515 USD.

Væddemål på en superstor rentenedsættelse på 50 basispoint ved Federal Reserves næste politiske meddelelse den 7. november – som havde været over 50% for en uge siden – blev fuldstændig slettet efter lønrapporten.

I stedet lægger handlende nu 95 % odds på en sænkning af et kvart point, med en lille chance for, at den politiske rente forbliver uændret, ifølge CME Groups FedWatch Tool.

Den toårige amerikanske statsrente steg 1,7 basispoint til 3,9488 % mandag, det højeste i mere end en måned.

Guld faldt 0,1 % til $2.649,29 per ounce, men forblev ikke langt fra sidste måneds rekordhøjde på $2.685,42.

Råoliepriserne faldt efter deres største ugentlige stigninger i mere end et år midt i den tiltagende trussel om en regionsomspændende krig i Mellemøsten.

Futures på Brent-råolie tabte 65 cent til $77,40 per tønde, mens US West Texas Intermediate råoliefutures faldt 53 cent til $73,85 per tønde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/japan-leads-asia-stock-rally-dollar-gains-after-blowout-us-payrolls/