Home » News » Amerikanske aktier falder kraftigt, da Iran lancerer missilangreb mod Israel.

Amerikanske aktier falder kraftigt, da Iran lancerer missilangreb mod Israel.

News Team

Amerikanske aktier faldt tirsdag, da investorer flygtede fra risikoaktiver, da frygten vokser for en bredere Mellemøstkonflikt, efter at Iran indledte angreb mod Isreal.

Klokken 12:55 ET (1655 GMT) faldt Dow Jones Industrial Average 214 point eller 0,5 %, S&P 500 handlede 1,1 % lavere, mens NASDAQ Composite faldt 1,8 %.

Alle tre hovedgennemsnit på Wall Street steg i både september og tredje kvartal, den første positive september for S&P 500 siden 2019.

S&P 500 er nu steget mere end 20 % i år – første gang siden 1997, at benchmark-indekset er steget 20 % eller mere gennem årets første ni måneder.

Iran indleder et angreb på Israel

Iran affyrede ballistiske missiler mod Israel, sagde det israelske militær tirsdag, og eskalerede en konflikt i det olierige Mellemøsten, der truer med at suge til sig de store regionale magter såvel som USA.

Iran advarede internationale parter om omfanget og timingen af angrebet Sky News Arabia rapporterede.

Dette følger efter, at israelske tropper begynder “begrænsede” razziaer mod Hizbollah-mål i grænseområdet til Libanon.

Den stigende frygt for en bredere konflikt i Mellemøsten satte gang i et bud på forsvarsaktier, hvor Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) og L3Harris Technologies Inc (NYSE: LHX) var højere.

Powell tøjler store forventninger til nedskæringer

Den nye måned var allerede startet med Wall Street på bagkant, efter at Fed-chefen Jerome Powell tøjlede forventningerne om endnu en voldsom rentenedsættelse i denne måned og sagde, at komiteen ikke føler, at “det har travlt med at sænke renten hurtigt”, og at processen med at sænke Fed Funds-renten vil “udspille sig over tid.”

Goldman Sachs strateger sagde, at de ser Powells bemærkninger “som i overensstemmelse med vores prognose for 25bp nedskæringer i november og december.”

“Vi fortsætter med at se valget mellem 25bp og 50bp i november som et tæt opkald,” tilføjede de.

Fed begyndte sit politiske skifte i sidste måned med en rentenedsættelse på 50bp, hvilket markerer den første reduktion siden 2020.

Tunge økonomiske data-tavler

Der er flere amerikanske økonomiske data at studere, da investorerne leder efter flere spor om, hvordan Fed nærmer sig flere potentielle rentenedsættelser i år.

Den nøje overvågede jobåbnings- og arbejdsomsætningsundersøgelse, eller JOLTS-rapporten, forventes at vise, at der var 7,640 millioner ledige roller i august.

Investorer vil også granske september-læsningen af Institute for Supply Managements produktions- og serviceindkøbschefers indeks i denne uge for yderligere signaler om momentum i den amerikanske økonomi.

Ugen slutter med udgivelsen af oktober-rapporten om ikke-landbrugsløn på fredag, hvor økonomer forventer, at den amerikanske økonomi vil have tilføjet 144.000 job.

CVS Health overvejer muligheder; Boeing ser angiveligt på aktiesalg.

På virksomhedsfronten faldt aktien i CVS Health (NYSE: Market) med 9%, efter at Reuters rapporterede, at selskabet efter sigende overvejer muligheder, der vil omfatte, at selskabet opdeler sine detail- og forsikringsdivisioner.

Med henvisning til folk, der er bekendt med sagen, sagde nyhedsbureauet, at CVS Health har diskuteret flere muligheder, herunder processen med en opdeling, med sine finansielle rådgivere i de seneste uger.

Boeing Co (NYSE: BA) faldt mere end 1% efter Bloomberg rapporterede, at flyproducenten overvejer salg af mindst 10 milliarder dollars af aktier for at øge sin balance.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-fall-sharply-as-iran-launches-missile-strikes-on-israel/