Home » News » Aktier taber momentum efter ny inflation, data for forbrugerforbrug.

Aktier taber momentum efter ny inflation, data for forbrugerforbrug.

News Team

Amerikanske aktier opgav nogle stigninger i fredags, da investorerne fordøjede økonomiske data, der viste, at Federal Reserves foretrukne inflationsmåler var aftaget tættere på sit mål på 2 %, og væksten i forbrugerforbruget var stort set stabil.

Klokken 13:07 ET (1707 GMT) faldt benchmark S&P 500 0,03 %, Dow Jones Industrial Average med 30 aktier steg 205 point eller 0,5 %, og det teknologitunge Nasdaq Composite faldt 0,3 %.

Overskrift PCE-indekset aftager; Det amerikanske forbrug steg 0,2 % i august

Det amerikanske forbrug voksede langsommere end forventet i august, mens inflationspresset fortsatte med at aftage.

Personligt forbrug, som tegner sig for mere end to tredjedele af den økonomiske aktivitet, voksede med 0,2% i august, hvilket faldt fra en urevideret 0,5% stigning i den foregående måned, ifølge data fra handelsministeriets Bureau of Economic Analysis fredag. Økonomer havde forventet en stigning på 0,3 pct. Det var den langsomste stigning i syv måneder.

Væksten i husholdningernes indkomst faldt også uventet til 0,2 % fra 0,3 % i juli. Tallet var tippet til at stige med 0,4 pct.

I et indlæg på den sociale medieplatform X sagde Kathy Jones, chefstrateg hos Charles Schwab (NYSE: SCHW), at begge tal er “langsommere, men falder ikke ned fra en klippe”. Lønstigninger har på det seneste understøttet forbrugsaktiviteten på trods af en vis svækkelse på det amerikanske arbejdsmarked.

I mellemtiden steg prisindekset for personlige forbrugsudgifter (PCE), som bruges af Federal Reserves embedsmænd som en tracker for inflation, med 0,1 % på månedsbasis, under estimater af, at det ville matche julis tempo på 0,2 %. År-til-år faldt aflæsningen til 2,2 %, langsommere end fremskrivningerne på 2,3 % og 2,5 % i juli.

Når man fjernede volatile varer som fødevarer og brændstof, faldt det såkaldte kerne-PCE-prisindeks også til 0,1 % måned-til-måned og steg en smule som forventet til 2,7 % fra 2,6 % årligt.

Dataene kommer efter, at Fed reducerede låneomkostningerne med overdimensionerede 50 basispoint i sidste uge og signalerede, at den ville udrulle flere træk senere i år.

Mellemøstens geopolitiske spændinger stiger

Stigende eskaleringer i Israel-Hizbollah-konflikten tyngede risikostemningen, da Israels intensiverede angreb i Beirut dæmpede udsigten til en våbenhvile.

Forsvarsaktier inklusive Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) og Raytheon (NYSE: RTN) steg.

Costco falder på trods af et finansielt kvartalstakt

Costco Wholesale Corp (NASDAQ: COST) faldt mere end 1 %, selv da den store kasseforhandler rapporterede kvartalsresultater, der toppede Wall Street-estimaterne, drevet af øgede markedsandele.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-lose-momentum-after-fresh-inflation-consumer-spending-data/