Home » News » Wall Street falder efter rentenedsættelser, dollarfirmaer.

Wall Street falder efter rentenedsættelser, dollarfirmaer.

News Team

Wall Street lukkede fladt fredag og svævede tæt på den forrige sessions rekordhøje lukning for Dow og S&P 500, mens dollaren styrkedes, da investorerne fordøjede Federal Reserves 50-basispointsnedsættelse midtugen, der startede en rentenedsættende cyklus.

Dage efter rentenedsættelsen udsendte to Fed-guvernører modstridende holdninger til inflationsudsigterne, hvilket understregede omfanget af debatten om et træk, som formand Jerome Powell var positioneret til at sikre en modstandsdygtig økonomi snarere end en nødreaktion på svagere jobdata.

Alle tre store amerikanske aktieindeks endte ugen højere, ikke langt fra alle tiders peak-shit i torsdags, da købere hobede sig ind i mere risikable aktiver.

Markederne prissætter fuldt ud en nedskæring på mindst 25 bps i november, med forventninger om en nedskæring på 50 bps givet en 48,9% chance, ifølge CME’s FedWatch Tool.

Rentenedsættelsen på 50 bps har fået investorer til at tænke på “risici under overfladen, de ikke kender til” og ønsker at positionere sig for “risici ved det ukendte”, sagde Michael Matousek, head trader hos US Global Investors.

“Det andet spørgsmål er, om den bløde landing kommer til at virke, så det kan blive slidt lidt på investorerne, hvilket giver nogle bekymringer,” tilføjede han med henvisning til det ideelle økonomiske scenario, hvor inflationen afkøles uden at udløse en recession.

Dow Jones Industrial Average. DJI lukkede op 0,09% til 42.063,36, S&P 500. SPX endte med 0,19% til 5.702,55, og Nasdaq Composite rundede ugen 0,36% lavere til 17.948,32.

Dow’s gevinster blev drevet af Nike, hvis aktier steg efter at have sagt, at den tidligere topchef Elliott Hill vil slutte sig til virksomheden igen for at efterfølge John Donahoe som administrerende direktør.

MSCI-indekset for verdensaktier. MIWD00000PUS faldt 0,21% til 837,69 efter at have hoppet i torsdags til et rekordhøjt niveau.

Forsyningsselskaber klarede sig bedre, med SPLRCU boostet af Constellation Energy CEG.O, hvis aktie steg mere end 20 % på nyheder om en aftale med Microsoft om at genåbne en del af et mølkugle-atomkraftværk til at drive kunstig intelligens-projekter.

US UDSIGTNING EKKOER I UDLANDET

Som afrunding på en travl uge for pengepolitikken lod Bank of Japan renten være uændret. Markederne havde forventet, at renterne ville forblive stabile, men guvernør Kazuo Ueda dæmpede forventningerne omkring forestående renteforhøjelser.

De amerikanske økonomiske udsigter væltede også ind i Bank of Japans møde. Ueda sagde, at usikkerhed omkring verdens største økonomi og markedsvolatilitet kunne påvirke dets politiske tiltag.

Yenen faldt efter mødet og blev sidst set JPY= 0,94 % svagere over for dollaren på 143,97 per dollar. FRX/ Dollaren steg til to ugers højde over for yenen efter Uedas bemærkninger.

Dollaren vandt terræn efter at have lidt tab tidligere på ugen. Indekset =USD, som måler dollaren mod en kurv af valutaer, steg 0,12 % til 100,79.

Europæiske aktier.STOXX var faldet tidligere fra to-ugers højder, hvor bilproducenter førte skredet, efter at Mercedes-Benz MBGn.DE skar et mål for overskudsgraden, med henvisning til svaghed i Kina. .EU

I Kina holdt centralbanken sine benchmark-udlånsrenter i bero, hvilket modvirkede forventningerne om et fald. Kinesiske blue chips.CSI300 steg med 0,2 %, men forblev tæt på syv måneders lavpunkt tidligere på ugen.

Nedslåede data i de seneste dage har givet håb om aggressiv stimulans til at støtte verdens næststørste økonomi.

Sterling GBP blev oprindeligt svækket, efter at Bank of England holdt renterne stabile torsdag, før de vendte om og styrkede 0,23 % til $1,3314. Data på fredag viste, at det britiske detailsalg steg mere end forventet i august.

Råvarer holdt også fast i deres ugentlige gevinster. Guld XAU nåede et rekordhøjt niveau på $2.614 en ounce.

To store oliebenchmarks endte lavere på dagen, men mere end 4 % højere på ugen.

Brent futures LCOc1 faldt med 0,52 % til $74,49 pr. tønde. US WTI råolie futures CLc1 faldt 0,4% til $71,92.O/R

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-dips-after-rate-cut-rally-dollar-firms/