Home » News » Nike-aktierne stiger med 8 % efter arbejdstid efter beslutningen om at udskifte CEO med mangeårig virksomhedsveteran.

Nike-aktierne stiger med 8 % efter arbejdstid efter beslutningen om at udskifte CEO med mangeårig virksomhedsveteran.

News Team

Nike Inc. afsatte den belejrede administrerende direktør John Donahoe og bragte den mangeårige direktør Elliott Hill ud af pension for at genoprette det kæmpende atletikmærke til dets glansdage.

Hill, 60, kom til Nike i 1988 og fungerede som præsident for forbruger og markedsplads, før han gik på pension i 2020. Han overtager overtagelsen den 14. oktober. Donahoe, 64, går på pension den 13. oktober og forbliver rådgiver hos Nike til og med den 31. januar.

Nike (NKE)-aktien steg hele 11% i forlænget handel i New York. Aktien faldt 25 % i år gennem torsdagens lukning.

Sportstøjsfirmaets salg er faldet, efterhånden som forbrugerne er blevet trætte af deres livsstilssneakers. Nike tabte terræn til opstartede atletiske mærker som On og Hoka, såvel som mere etablerede rivaler som Adidas.

Afskedigelser, der påvirkede 2% af dens arbejdsstyrke og en omkostningsbesparelsesplan på 2 milliarder dollar, sænkede moralen og fik medarbejderne til at stille spørgsmålstegn ved, om Donahoe var den rigtige person til at møde øjeblikket. Han har været på den varme stol, siden Nike sænkede sin omsætningsprognose i december og advarede i juni om, at salget for det nye regnskabsår ville være under forventningerne.

“Vi er alle klar over, at vi har stået over for udfordringer i det forløbne år, men vores fundament er fortsat ekstremt stærkt,” sagde bestyrelsesformand Mark Parker i et medarbejdermemo set af Bloomberg News. “Nu mere end nogensinde er vi nødt til at gå sammen for at accelerere og opfylde vores potentiale for at opbygge det næste for Nike Inc.’s vækst.”

Investorer vil lede efter det nye regime for at fremskynde produktudviklingen og frigive mere af den banebrydende sneaker-teknologi, der engang definerede mærket. I løbet af det seneste år har Nike oplevet at mangle nok nye spændende produkter til at cykle i og holde shoppere interesserede.

“En ny administrerende direktør ændrer dynamikken for den kommende analytikerdag, og vi tror, at puster nyt liv og håb i et halvt forladt blue-chip-selskab i et miljø, hvor investorer leder efter præcis det,” Simeon Siegel, analytiker hos BMO Capital Markets , sagde i en note til kunder, der henviser til investorbegivenheden den 19. november.

Barclays-analytiker Adrienne Yih skrev, at ændringen var “stort set forventet” og er “en positiv udvikling i betragtning af virksomhedens præstation.”

Hill havde været en del af en gruppe af tidligere Nike-direktører, der rådgav Donahoe, mens han var administrerende direktør, ifølge en tidligere medarbejder, der var uautoriseret til at tale offentligt om sagen. Hill, som har haft et langvarigt forhold til medstifter Phil Knight, var tidligere blevet lanceret som en potentiel efterfølger til Parker tilbage i 2019, før Donahoe officielt blev udnævnt til CEO.

I virksomhedens erklæring, der annoncerer ændringen, bemærkede Parker, at han har arbejdet med Hill “i mere end 30 år.”

Hill, der studerede kinesiologi og sportsledelse, arbejdede som atletisk træner ved Texas Christian University og Dallas Cowboys. Han startede en baseballklub i Austin efter at have trukket sig tilbage fra Nike.

Hill er indstillet til at modtage en grundløn på $1,5 millioner som administrerende direktør, mens han kan modtage årlige bonusser på 200% af dette beløb for at nå målene, ifølge en arkivering. Virksomheden tilbød ham også en årlig målrettet langsigtet incitamentsbelønning på $15,5 millioner, og han vil modtage en kontant engangsbetaling på $4 millioner og egenkapital til en værdi af $3 millioner.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nike-shares-surge-8-afterhours-after-decision-to-replace-ceo-with-longtime-company-veteran/