Home » News » Alibaba-aktier stiger efter tilføjelse til kinesiske aktiehandelslinks.

Alibaba-aktier stiger efter tilføjelse til kinesiske aktiehandelslinks.

News Team

Alibaba (BABA) Group Holding Ltd.s aktie steg i Hong Kong, efter at den for første gang blev gjort direkte tilgængelig for investorer på det kinesiske fastland.

Aktier i e-handelsvirksomheden blev tilføjet til Stock Connect-programmet, der forbinder Shanghai- og Shenzhen-børserne med Hong Kong-børsen fra tirsdag. Aktien steg hele 5,2 %, det meste siden 16. august, med volumen allerede mere end det dobbelte af tre-måneders heldagsgennemsnit fra kl. 10:20

Den meget ventede inkludering forventes at tiltrække omkring 20 milliarder dollars i tilstrømning til aktien ind i næste år, hvor investorer fra fastlandet sandsynligvis vil opbygge en ejerandel på over 10% i Alibaba, ifølge Bloomberg Intelligence. Ifølge BI-analytikere skulle dette også hjælpe Alibaba med at indsnævre sin værdiansættelsesrabat til rivaliserende PDD Holdings Inc.

Aktierne i e-handelsfirmaet er steget 7,5% i Hong Kong indtil videre i år, sammenlignet med et fald på 9% i Hang Seng Tech Index. Inkluderingen er et rettidigt løft, efter at selskabet for nylig rapporterede om et manglende omsætningstab for andet kvartal, da Kinas svage forbrug fortsætter med at undergrave detailsalget.

Alibaba havde været en af de få store kinesiske aktier, der ikke var i stand til at tilslutte sig Stock Connect, da den kun havde sekundær noteringsstatus i Hong Kong. Virksomheden opgraderede til dobbelt-primær noteringsstatus for Hong Kong såvel som New York i august, hvilket gjorde det endelig muligt at gøre det tilgængeligt for handel på fastlandet.

Hong Kong-børsen offentliggør omsætningstal for de 10 mest handlede aktier via links hver dag efter lukningen.

Blandt andre Hongkong-noterede aktier, der bliver gjort tilgængelige for fastlandshandlere tirsdag, steg Mongolian Mining Corp. så meget som 12%. Blandt de aktier, der blev fjernet fra linkene, faldt Shimao Group Holdings Ltd. 30%.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-shares-rise-after-addition-to-china-stock-trading-links/