Home » News » Europæiske aktier falder på grund af vækstbekymringer; tjenester PMI i fokus.

Europæiske aktier falder på grund af vækstbekymringer; tjenester PMI i fokus.

News Team

De europæiske aktiemarkeder faldt onsdag efter det skarpe frasalg på Wall Street natten over, da vækstbekymringerne tyngede de markedsledende teknologigiganter.

03:05 ET (07:05 GMT) handlede DAX-indekset i Tyskland 1,1 % lavere, CAC 40 i Frankrig faldt 0,9 % og FTSE 100 i Storbritannien faldt 0,8 %.

Svag amerikansk vækstbekymringer vejer tungt

De vigtigste europæiske indekser svækkedes onsdag, efter tab i Asien, og efter vækstbekymringer drev det stejleste frasalg i en måned på Wall Street natten over, da amerikanske investorer vendte tilbage fra deres Labor Day-ferie.

Aktiesalget blev drevet af svage amerikanske produktionsdata, der forværrede bekymringen over de økonomiske udsigter.

Dow Jones Industrial Average tabte 1,5 %, S&P 500 faldt 2,1 %, den værste dag siden begyndelsen af august, og Nasdaq Composite faldt 3,3 %, vejet af et fald på 9 % i Nvidia (NASDAQ: NVDA), chipproducentens største en- dag fald nogensinde, og udslettet $279 milliarder i markedsværdi.

Den skuffende amerikanske ISM-produktionsundersøgelse rejste bekymring over en potentiel hård landing for den amerikanske økonomi og bragte fredagens officielle jobrapport skarpt i fokus.

Eurozonens tjenester i fokus

Tilbage i Europa vil onsdagens vigtigste dataudgivelse være de endelige service-indkøbschefers indekstal i hele Europa, og især eurozonenummeret.

Servicesektoren forventes at forblive i et sundt ekspansionsområde, men dette følger af svage produktionsaktivitetsdata fra august, som tydede på, at et opsving i eurozonen kunne være et stykke ude, og en yderligere lempelse af pengepolitikken kunne være berettiget.

Den Europæiske Centralbank sænkede renten i juni og forventes at sænke renten igen senere på måneden.

Volvo (OTC: VLVLY) leverer flagskibs-SUV i denne måned

I erhvervssektoren faldt Volvo-aktien (ST: VOLVb) med 1,2 % på trods af, at den svenske bilproducent sagde, at den vil levere sit flagskib EX90 SUV til de første kunder inden udgangen af denne måned, efter at den havde oplevet omfattende forsinkelser.

Barratt Developments (LON: BDEV) aktie faldt 1,3 %, efter at husbyggeren rapporterede et fald i overskuddet og en halvering af sit udbytte, da det ser ud til at fuldføre sin aftale om at købe rivalen Redrow.

Crude trækker sig tilbage igen

Råoljepriserne faldt onsdag, hvilket forlængede den forrige sessions udsalg, på grund af vækstbekymringer samt forventninger om, at libysk eksport kunne komme ind på markedet igen.

Ved 03:05 ET faldt Brent-kontrakten 0,8% til $73,20 pr. tønde, mens amerikanske råoliefutures (WTI) handlede 0,9% lavere til $69,72 pr.

Begge kontrakter faldt til deres laveste siden december på tegn på en aftale om at løse den politiske strid mellem rivaliserende fraktioner i Libyen, der reducerede produktionen med omkring det halve og bremsede eksporten

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-fall-on-growth-concerns-services-pmi-in-focus/