Home » News » Nvidia vælter, hvilket fører til lavere chiplagre.

Nvidia vælter, hvilket fører til lavere chiplagre.

News Team

Halvlederaktier, ledet af Nvidia , faldt tirsdag under en samlet nedtur for markedet. S&P 500 faldt med mere end 1 pct.

Nvidia faldt næsten 8 %, Intel faldt 8 %, Marvell faldt 7 % og Broadcom faldt mere omkring 6 %. AMD og Qualcomm faldt 6 pct. SMH, et indeks, der sporer halvlederaktier, faldt 6 %, i takt med dets største endagstab i en måned.

Markederne var træge tirsdag, efter at ISM-fremstillingsindekset rapporterede tal for august, der kom under konsensusforventningerne – hvilket øgede frygten for styrken af økonomien, men også potentielt øgede chancerne for, at Federal Reserve vil sænke renten.

Chiplagrene er steget i det seneste år på grund af optimisme om, at den kunstige intelligens-boom vil kræve, at virksomheder køber flere halvledere og hukommelse for at følge med de stigende beregningskrav til AI-applikationer.

Sektoren er blevet ledet af Nvidia, som stadig er steget næsten 129% indtil videre i 2024, og dominerer markedet for AI-datacenterchips.

Andre chipvirksomheder ønsker, at investorerne anerkender deres AI-produkter og potentialet for vækst. Intel og AMD sælger også AI-chips, selvom efterspørgslen efter dem er mindre end for Nvidias produkter. Broadcom arbejder på Googles TPU-chips, og Qualcomm promoverer sine chips som de bedste til at køre AI på Android-telefoner.

I sidste uge rapporterede Nvidia 30 milliarder dollars i kvartalsindtjening for kvartalet, der sluttede i juli, højere end Wall Streets allerede høje forventninger. Omsætningen i virksomhedens datacenterforretning, som omfatter AI-processorer, steg 154 % på årsbasis, delvist drevet af en håndfuld cloud- og internetgiganter, der køber milliarder af dollars af Nvidia-chips hvert kvartal.

Nvidia sagde, at det forventer en salgsvækst på 80% i indeværende kvartal.

Men nogle investorer så Nvidias prognose i sidste uge som en afmatning i væksten, der kortvarigt ramte chipproducenter, der forsyner Nvidia med hukommelse og andre dele.

Intel annoncerede tirsdag nye bærbare processorer, der kan køre AI-programmer på selve enheden i stedet for at stole på servere i skyen. Broadcom, der samarbejder med store virksomheder om at udvikle tilpassede AI-chips, rapporterer indtjening for tredje kvartal torsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-tumbles-leading-chip-stocks-lower/