Home » News » Amerikanske aktier stiger efter PCE-data cementerer rentenedsættelsen.

Amerikanske aktier stiger efter PCE-data cementerer rentenedsættelsen.

News Team

Amerikanske aktier steg fredag, hvilket forlængede stigningerne, efter at en vigtig inflationsmåling stort set cementerede satsninger på en rentenedsættelse på Federal Reserves møde i september.

09:32 ET (13:32 GMT) steg Dow Jones Industrial Average 75 point eller 0,2 %, S&P 500 steg 26 point eller 0,5 %, og NASDAQ Composite steg 135 point eller 0,8 %.

På den sidste handelsdag i august er S&P 500 i gang med en månedlig gevinst på næsten 1,3 %, mens DJIA er på vej til at tilføje 1,2 %. Nasdaq Composite er den eneste taber af de tre store gennemsnit, med næsten 0,5 % i denne måned.

PCE peger på rentenedsættelse

Indekset for personligt forbrug, Feds foretrukne inflationsmål, steg 2,5 % i juli på årsbasis sammenlignet med et estimat på 2,6 %, ifølge økonomer adspurgt af Reuters. På månedsbasis steg den 0,2 pct.

Core PCE, som ekskluderer flygtige fødevare- og energikomponenter, steg 2,6 % i sidste måned på årsbasis sammenlignet med forventninger på 2,7 %.

Aflæsningen trodsede forventningerne om en lille stigning i inflationen gennem den foregående måned.

Markederne prissætter stadig en rentenedsættelse i september efter en række duesignaler fra Fed-embedsmænd. Handlende prissætter en 68% chance for et 25 bps cut, og en 32% chance for et 50 bps cut, viste CME Fedwatch.

Data for bruttonationalproduktet, der blev offentliggjort torsdag, viste, at den amerikanske økonomi voksede mere end oprindeligt anslået i andet kvartal. Andre data viste et lidt større fald i arbejdsløshedsansøgninger end forventet.

Dell løfter årlige prognoser

I erhvervssektoren steg Dell (NYSE: DELL) aktie over 3 %, efter at teknologigiganten hævede sine årlige prognoser.

Ulta Beauty (NASDAQ: ULTA) aktien faldt 6%, efter at den reducerede sine årlige salgs- og resultatprognoser, skadet af en langsommere efterspørgsel efter dyrere kosmetik og dufte i sine butikker.

Lululemon Athletica (NASDAQ: LULU) vandt 3 % på en bedre end forventet indtjening, selv da sportsbeklædningsforhandleren reducerede sine årlige salgs- og profitprognoser, da efterspørgslen faldt i Nordamerika på grund af selektive forbrugerudgifter.

Intel (NASDAQ:INTC) aktie steg over 5% efter Bloomberg rapporterede, at teknologigiganten overvejer at opdele sin støberiforretning og skrotte planer for nye fabrikker, da den forsøger at klare en kraftig afmatning.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-climb-higher-after-pce-data-cements-rate-cut/