Home » News » Asiatiske aktier følger Wall Street Futures lavere, da Nvidia skuffer.

Asiatiske aktier følger Wall Street Futures lavere, da Nvidia skuffer.

News Team

Asiatiske aktier fulgte Wall Street-futures lavere i torsdags, da Nvidias resultater skuffede nogle bullish investorer, mens dollaren stabiliserede sig, og statskassens rentekurve var lige ved at blive positiv.

Investorer afventer nu amerikanske ugentlige arbejdsløshedskrav, som har vundet frem i lyset af Federal Reserves fokus på sundheden på arbejdsmarkedet, samt inflationsmålinger fra Tyskland og Spanien, for at få fingerpeg om udsigterne til rentenedsættelser efter september.

MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan faldt 0,6 %, efterhånden som teknologiaktier trak i vejret. Nikkei-indekset faldt 0,4%, mens Sydkorea faldt 0,7%.

Nvidias omsætningsprognose for tredje kvartal på 32,5 milliarder dollar overgik Wall Street-estimaterne. Resultaterne imponerede dog stadig ikke de mest bullish investorer, som har drevet et svimlende stigning i aktierne.

Aktierne i AI-darlingen faldt med 7,6% i efter-timers handel og mistede omkring $236 milliarder af markedsværdien.

Som et resultat faldt Nasdaq-futures 1 % tidligt i Asien, mens S&P-futures skred 0,5 %.

Nvidias chipkontraktør TSMC faldt 2,4%, da aktierne åbnede, hvilket trak det bredere taiwanske marked 1,3% ned.

“Nvidia er på nogle måder blevet et offer for sin succes, aktiekursen er steget over 180 % i år og efter at have slået indtjeningen nu i 14 af de seneste 15 kvartaler,” siger Tony Sycamore, analytiker hos IG.

“Om dagens resultater signalerer afslutningen på investorernes stærke tilhørsforhold til chipproducenten er stadig uvist. Men i det mindste tyder reaktionen efter indtjeningen på, at det er et glimrende tidspunkt at overveje at diversificere fra Nvidia til andre chipproducenter.”

Kinas blue chips faldt 0,4 % for fjerde dag i træk, da skuffende resultater fra kinesiske virksomheder fremhævede landets svage økonomiske opsving. UBS sænkede onsdag sin BNP-vækstprognose for 2024 for Kina til 4,6 % fra 4,9 %.

Den kinesiske batteriproducent CATL faldt 2%, efter at to toprepublikanske lovgivere søgte at få firmaet tilføjet til en begrænset liste over virksomheder, der angiveligt arbejder med Beijings militær.

Den amerikanske nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan afslutter tre dages samtaler i Beijing, der har til formål at lette de ulmende spændinger mellem de to supermagter.

Den kinesiske fødevareforsyningsgigant Meituan steg 7% efter at have haft en større end forventet stigning på 21% i andet kvartals omsætning

Gælds- og valutamarkederne var for det meste stabile i Asien-sessionen. Fed Atlanta-præsident Raphael Bostic sagde onsdag, at det kan være “tid til at flytte” på rentenedsættelser, men han ønskede at se bekræftelse fra jobrapporterne og to inflationsrapporter før mødet i september.

Dollaren holdt sig over mere end et års laveste niveau, undermineret af forventninger om forestående rentenedsættelser fra Fed. Futures har fuldt ud prissat et kvartalspointsnedsættelse næste måned, og indebærer endda en 35% sandsynlighed for en halvpoints lempelse.

Euroen holdt på $1,113, efter at have faldet 0,6% i løbet af natten og undladt at bryde større modstand ved $1,12.

Renterne på statskassen blev blandet natten over, men den omvendte rentekurve mellem to år og 10 år blev ved med at stejle til lige inden for et vingehår for at blive positivt. Det ville være første gang siden juli 2022, bortset fra den korte un-invertering under markedskrakket tidligere på måneden.

Toårige renter holdt på 3,8692 %, efter at være faldet 4 basispoint i løbet af natten, mens de 10-årige renter var lidt ændret på 3,8368 %, kun 3 basispoint under de to år.

Guld klatrede igen og var bare genert for at bestige endnu en top. Guldpriserne steg 0,4 % til 2.512,89 USD pr. ounce, kun et strejf under rekorden på 2.531,6 USD.

Olien steg højere efter to træk med fald, da bekymring over efterspørgsel fra Kina og USA modvirkede forsyningsafbrydelser fra Libyen. [O/R]

Futures på Brent-olie steg 0,1 % til 78,75 USD pr. tønde, efter at være faldet mere end 3 % i de seneste to dage, mens US West Texas Intermediate-råoliefutures steg 0,2 % til 74,69 USD.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-track-wall-street-futures-lower-as-nvidia-disappoints/