Home » News » S&P 500, Nasdaq falder, da Nvidia kæmper forud for indtjeningen.

S&P 500, Nasdaq falder, da Nvidia kæmper forud for indtjeningen.

News Team

Amerikanske aktier var blandet i hakkende handel i mandags, hvor teknologi førte til faldet, da investorerne vejede den forestående ankomst af rentenedsættelser og forberedte sig på en travl uge domineret af Nvidias (NVDA) indtjeningsrapport.

Dow Jones Industrial Average (^DJI) slettede tidligere stigninger efter kort at have rørt en intradag-rekord. S&P 500 (^GSPC) faldt 0,5%, mens det teknologitunge Nasdaq Composite (^IXIC) sank 1%, da aktierne i chip-sværvægteren Nvidia faldt.

Tesla (TSLA)-aktien faldt også med mere end 3%, hvilket bidrog til tab på Nasdaq og S&P 500.

Aktierne kommer fra ugentlige stigninger, efter at formand Jerome Powell gjorde det krystalklart, at Fed er klar til at dreje til at sænke renterne i september. De store indekser steg alle mere end 1 % i sidste uge.

Markederne bevægede sig hurtigt til prisnedsættelser på i alt 1 % ved udgangen af 2024. Men med kun tre Fed-møder tilbage i året – i september, november og december – og august-jobrapporten, der stadig kommer, spekulerer Wall Street på, hvornår og om en nedskæring på 0,5 % er sandsynlig.

Nu er fokus fast på Nvidia-indtjening – ugens marquee-begivenhed – som sandsynligvis vil afgøre, om markedsstemningen forbliver optimistisk. Hvis chipproducentens resultater på onsdag ikke lever op til skyhøje forventninger, kan det sætte yderligere ind i AI-handlen, som har drevet aktiestigninger, og til gengæld sætte markedets opsving fra lavpunkterne i august på prøve.

Forud er også en fredagsopdatering om Feds politiske beslutningstageres foretrukne inflationsmåler, PCE-indeksprintet, som sandsynligvis vil indgå i rentestiberegninger. Også på dæk er en aflæsning af andet kvartals BNP torsdag.

I mellemtiden steg oliepriserne omkring 3% på grund af rapporter om produktionsstop i Libyen og frygt for at eskalere Mellemøsten-spændinger efter Israel og Hizbollah lancerede angreb. Globale benchmark Brent-råoliefutures (BZ=F) steg til $80,08 per tønde, mens amerikanske benchmark WTI-råoliefutures (CL=F) skiftede hænder til $77,19 per tønde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-nasdaq-slump-as-nvidia-struggles-ahead-of-earnings/