Home » News » Europæiske aktier udvider opsvinget, efterhånden som indtjeningen kommer i centrum.

Europæiske aktier udvider opsvinget, efterhånden som indtjeningen kommer i centrum.

News Team

Europæiske aktier forlængede deres opsving, da investorerne forberedte sig på en syndflod af indtjening i denne uge og holdt øje med den seneste amerikanske valgudvikling.

Stoxx Europe 600-indekset steg 0,4 pct. Benchmark har fået et opsving efter sidste uges fald, som var det største siden oktober.

Minearbejdere og kemiske aktier haltede, mens teknologiaktier klarede sig bedre end, boostet af Nasdaq-indekset og ny indtjening. SAP SE steg 6,9 %, efter at det tyske softwareselskab rapporterede en stigning i vækst i cloud-omsætningen ansporet af efterspørgsel efter kunstig intelligens. Logitech International SA steg hele 4,9 %, efter at den schweiziske producent af computertilbehør leverede resultater over forventningerne.

“Vi går nu ind i spidsen af indtjeningssæsonen, og det er det, der vil dominere handelen i denne uge,” sagde Andrea Tueni, chef for salgshandel hos Saxo Banque France.

Blandt en byge af blue-chip-indtjening i denne uge, vil investorer nøje følge den franske luksusbehemoth LVMH og Alphabet i USA, sagde Tueni. Begge selskaber melder efter lukningen tirsdag.

Derimod faldt aktierne i Porsche AG 4%, efter at bilproducenten sænkede sin helårsindtægtsprognose. Frankrigs Edenred klarede sig dårligst på tværs af Stoxx 600 og faldt så meget som 10 % til det laveste intradag-niveau siden marts 2022.

Europæiske aktier er nu indstillet på stigninger i juli, efter at usikkerhed knyttet til det franske parlamentsvalg og modstandsdygtigheden i eurozonens økonomi sendte aktierne ned i juni.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-stocks-extend-rebound-as-earnings-take-center-stage/