Home » News » CrowdStrike-aktien dykker, rivalerne hopper, da opdatering ‘defekt’ forårsager Microsoft-afbrydelse

CrowdStrike-aktien dykker, rivalerne hopper, da opdatering ‘defekt’ forårsager Microsoft-afbrydelse

News Team

CrowdStrike (CRWD)-aktierne faldt med 12 % i førmarkedshandelen fredag, mens de af dets rivaler steg, efter at cybersikkerhedsfirmaet sagde, at en opdatering “defekt” forårsagede et verdensomspændende afbrydelse af Microsofts (MSFT) cloud-tjenester.

I en erklæring beskyldte CrowdStrike CrowdStrikes administrerende direktør (CEO) George Kurtz fejlen for en “defekt” i firmaets opdatering af deres Falcon-software. Afbrydelsen påvirkede tjenester globalt af flyselskaber, banker og andre virksomheder fredag.

“CrowdStrike arbejder aktivt med kunder, der er påvirket af en defekt fundet i en enkelt indholdsopdatering til Windows-værter. Mac- og Linux-værter er ikke påvirket,” sagde Kurtz i et indlæg på X. “Dette er ikke en sikkerhedshændelse eller et cyberangreb. Problemet er blevet identificeret, isoleret og en rettelse er blevet implementeret.”

Aktier i rivalerne Palo Alto Networks, SentinelOne Surge

Investorer købte ind i CrowdStrikes rivaler, da omfanget af skaderne fra cybersikkerhedsfirmaets opdatering blev mere og mere kendt. Palo Alto Networks (PANW) steg 2,5%, mens SentinelOne (S) sprang 7% en time før åbningsklokken.

“Dette er et black-eye-øjeblik for CrowdStrike, og jeg tænker for cybersikkerhedssektoren,” sagde Wedbush-analytiker Dan Ives til CNBC i et interview. “Det store problem er brandskaden, fordi CrowdStrike i dag bliver et kendt navn, men ikke på en god måde.”

“Jeg tror ikke, at dette ændrer den langsigtede historie (for CrowdStrike), men andre konkurrenter – Palo Alto og andre – de vil forsøge at drage fordel af dette,” tilføjede han.

CrowdStrike-aktierne var steget 34% i 2024 gennem torsdagens tæt på $343,05.

Source: https://buystocks.co.uk/news/crowdstrike-stock-plunges-rivals-jump-as-update-defect-causes-microsoft-outage/