Home » News » Wall Street tikker mod rekorder, mens dens rally fortsætter.

Wall Street tikker mod rekorder, mens dens rally fortsætter.

News Team

Amerikanske aktier flirter igen med deres rekorder tirsdag, efter at flere store virksomheder leverede bedre resultatrapporter for foråret, end Wall Street havde forventet.

S&P 500 var 0,3 % højere i tidlig handel og på vej til at toppe sit rekordhøje i midten af sidste uge. Dow Jones Industrial Average steg 209 point, eller 0,5 %, en dag efter at have sat sin rekord. Nasdaq-kompositen var 0,4 % højere, kl. 9:35 østlig tid.

UnitedHealth Group hjalp med at presse markedet højere efter at have rapporteret stærkere resultater for foråret, end analytikere forventede, på trods af tab, det tog på grund af et massivt cyberangreb. Dens aktie steg 2,8 %, og sundhedsvirksomheden rapporterede vækst i antallet af personer, der blev betjent på både Optum- og UnitedHealth-virksomhederne.

Bank of America tilføjede 2,3 %, efter at den ligeledes rapporterede et stærkere overskud for det seneste kvartal end forventet. Det nød godt af vækst i sin investeringsbankvirksomhed.

De hjalp med at opveje et fald på 1,4% for Morgan Stanley, som også rapporterede stærkere resultater for det seneste kvartal end forventet. Det finansielle selskabs aktie var allerede steget mere end 8% i denne måned på vej ind i dens resultatrapport, hvilket kan have hævet forventningerne yderligere. Analytikere pegede også på nogle blødere end forventet resultater inden for sin formueforvaltningsvirksomhed.

Adskillige store vindere fra dagen før, som nød godt af øgede forventninger til tidligere præsident Donald Trump om at generobre Det Hvide Hus, gav også nogle af deres umiddelbare spring tilbage efter Trumps undvigelse af et mordforsøg i weekenden.

Trump Media & Technology Group faldt 8,1 %, en dag efter et spring på 31,4 %. Aktier i virksomheden bag Trumps Truth Social-platform svinger jævnligt med store procenter hver dag, op eller ned.

På obligationsmarkedet vendte nogle af de foregående dags bevægelser også sig selv. De langsigtede renter faldt, mens de kortere renter steg, efter at en rapport viste, at salget hos amerikanske detailhandlere holdt fast i sidste måned på trods af økonomernes forventninger om et fald.

Renten på det 10-årige statsobligation faldt til 4,20 % fra 4,23 % sent mandag. Det er faldet fra 4,70 % i april, hvilket er et stort skridt for obligationsmarkedet, og det har givet aktiekurserne et solidt løft.

Renterne er faldet på grund af stigende forventninger om, at inflationen aftager nok til at overbevise Federal Reserve om snart at begynde at sænke renten. Fed har holdt sin primære rente på det højeste niveau i mere end to årtier i håb om at bremse økonomien lige nok til at få inflationen helt under kontrol.

Tirsdagens stærkere end ventede data om detailsalg kan give Fed-embedsmænd en pause, fordi for stærk aktivitet kan holde et opadgående pres på inflationen. Men handlende satser stadig på en 100% sandsynlighed for, at Fed vil sænke sin primære rente i september, ifølge data fra CME Group. For en måned siden, før nogle opmuntrende data om inflation, så de en chance på 70 %.

Selvom økonomiens vækst er aftagende, er håbet på Wall Street, at Federal Reserve kan gennemføre en odds-trodsende tur. Målet er at slibe ned på økonomien med høje renter, men så lempe renterne på det rigtige tidspunkt med den rigtige mængde, så den kan undgå en recession. Tirsdagens robuste data om detailsalg peger på en økonomi, der kan fortsætte med at vokse.

Risici ligger dog på begge sider af Feds spændingsbånd. Mens nedsættelser af renterne for sent kan resultere i unødvendig økonomisk smerte, der kaster arbejdere ud af deres job på grund af en recession, kan en for tidlig nedsættelse give inflationen mulighed for at accelerere igen.

På aktiemarkederne i udlandet var indekserne lavere i store dele af Europa. De asiatiske indekser var blandede, og faldet på 1,6 % for Hongkongs Hang Seng var en stor bevægelse.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-ticks-toward-records-as-its-rally-keeps-rolling/