Home » News » Asiatiske aktier stiger på amerikanske rentesænkningsvæddemål; valutaer lunken

Asiatiske aktier stiger på amerikanske rentesænkningsvæddemål; valutaer lunken

News Team

Asiatiske aktier steg onsdag, efter at kommentarer fra Federal Reserve-formand Jerome Powell genoptog håbet om, at den amerikanske centralbank sandsynligvis vil begynde sin lempelsescyklus senere i år, mens valutaer forblev dæmpede midt i en stabil dollar.

Aktier i Singapore steg så meget som 1,6 % for at nå deres højeste niveauer siden april 2022, og Taiwan-aktier steg 1,1 %, efter at lokale teknologiaktier fulgte positive resultater i deres amerikanske jævnaldrende.

Seoul-aktierne steg 0,5 %, efter at regeringen afslørede skattefordele for virksomheder, der øger aktionærernes afkast.

Den sydkoreanske regering lovede også at støtte små virksomheder og byggesektoren, som har kæmpet på grund af høje renter i anden halvdel af 2024, da den opjusterede sin prognose for dette års økonomiske vækst.

“Optrenden i globale aktier er fortsat stærk, som eksemplificeret i S&P500-indekset, der rammer rekordhøjde ved lukning natten over. Denne generelle positive aktiestemning har smittet af på de fleste asiatiske aktieindekser,” siger Alvin Tan, leder af Asia FX-strategien, hos RBC Kapitalmarkeder.

Aktierne i Manila, Kuala Lumpur og Bangkok steg mellem 0,3 % og 0,8 %.

Powell sagde tirsdag, at USA er tilbage på en “desinflationær vej”, mens han bemærkede, at politikere kræver yderligere data, før de overvejer at sænke renten.

Markederne prissætter nu en 67,1 % chance for, at Fed sænker renten på sit møde i september, sammenlignet med en chance på 54,7 % for en måned siden, ifølge CME FedWatch Tool.

Tilbage i Asien faldt den sydkoreanske won og den thailandske baht 0,2 %.

Kinas yuan skred til det laveste niveau i syv måneder over for dollaren på grund af sparsomme økonomiske data, og da centralbanken skubbede valutaens handelsinterval en lille smule lavere.

Kinas serviceaktivitet voksede i det langsomste tempo i otte måneder, og tilliden ramte et fireårigt lavpunkt i juni, viste data fra en privat undersøgelse, hvilket forstærkede forventningerne om yderligere økonomisk stimulans.

Andre regionale valutaer handlede stort set uændret.

Investorer afventer nu inflationsdata fra Thailand, Filippinerne og Taiwan i denne uge. Tidligere på ugen viste rapporter, at inflationen afkølede i både Sydkorea og Indonesien, hvor Indonesiens inflation i juni faldt mere end forventet.

De fleste asiatiske ex-kinesiske centralbanker var usandsynlige, at de ville sænke renten forud for Fed, selvom inflationen afkøledes yderligere på grund af bekymringer om at opmuntre til valutasvaghed, sagde Tan fra RBC Capital.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-climb-on-us-rate-cut-bets-currencies-tepid/