Home » News » Amerikanske aktier stiger, da Amazon krydser markedsværdien på 2 billioner USD

Amerikanske aktier stiger, da Amazon krydser markedsværdien på 2 billioner USD

News Team

Amerikanske aktier opnåede en lille fremgang onsdag, da Amazon (AMZN) styrede en stigning i teknologisektoren, der for første gang pressede markedsværdien til over 2 billioner dollars. Dermed blev Amazon det femte amerikanske selskab, der ramte en sådan værdiansættelse.

S&P 500 steg 0,2 pct., mens Dow Jones Industrial Average steg 0,04 pct. Nasdaq Composite steg omkring 0,5 procent for at lede vinderne.

Treasury-renterne genvandt nogle af deres tab fra et lavpunkt på tre måneder, hvor den 10-årige statsrente steg omkring 8 basispoint til 4,31 pct.

Den seneste markedsvolatilitet har fået nogle investorer til at tvivle på, om denne aktiemodstand bare er midlertidig eller symptomatisk for en større nedtur. Hvor meget Nvidia (NVDA) bidrog til det bredere marked havde tilføjet disse bekymringer.

Onsdag oplevede stigninger i teknologisektoren, hovedsageligt ledet af Amazon, hvis aktie steg næsten 4 procent for at sætte selskabet i stand til at bryde over en markedsværdi på 2 billioner dollars. Dette fortsætter med at bevise, i hvor høj grad Amazon har haft indflydelse på den højteknologiske industri.

I andre markedsbevægelser i lyset af de nøje overvågede økonomiske data, er investorer fortsat opmærksomme på den afgørende inflationsrapport om personlige forbrugsudgifter, der offentliggøres denne fredag. Fed-embedsmænd har forsøgt at tage et forsigtigt greb om potentielle rentenedsættelser, for at forblive dataafhængige i deres beslutninger.

Andetsteds steg aktierne i Rivian med over 23 procent på nyheden om en aftale med Volkswagen. Dette partnerskab kunne bringe så meget som 5 milliarder dollars ind i Rivians kasse, hvilket understøtter elbilproducentens økonomi.

FedEx havde også et stort aktieskifte og steg over 15 procent efter nyheder, at deres 2025-prognos for overskud toppede Wall Street-estimaterne. Det gav investorernes stemning et alvorligt løft.

Også i fokus var Chipotle, hvis 50-til-1 aktiesplit blev officielt onsdag, hvilket betyder, at det Mexico-baserede fastfood-selskab har udført den største aktiesplit nogensinde på NYSE.

Markedet fordøjer alle disse historier, og investorer er altid på vagt efter spor i både datalæsninger om økonomien og virksomhedsmeddelelser, der kan signalere, hvad der kommer næste gang.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-edge-higher-as-amazon-crosses-2-trillion-market-cap/