Home » News » Europæiske aktier glider, mens obligationsrenterne vejer, franske valg ventede.

Europæiske aktier glider, mens obligationsrenterne vejer, franske valg ventede.

News Team

Europæiske aktier faldt onsdag, da statsobligationsrenterne steg på grund af bekymringer om vedvarende globalt prispres forud for en afgørende amerikansk inflationsrapport, med investorfokus også på franske valg i weekenden.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks vendte tidlige stigninger til at lukke næsten 0,6 % lavere, presset af en stigning i obligationsrenterne i hele euroområdet.

Renten på den benchmark tyske 10-årige Bund var sidst på 2,452 %. [GVD/EUR]

Rapporter, der viser en stigning i inflationen i Australien og Canada, har tilføjet markedsurolighederne, at renterne vil forblive høje i længere tid end forventet.

“Obligationsmarkedet får risikosentimentet til at falme, efterhånden som inflationsbekymringerne stiger igen,” siger Kathleen Brooks, forskningsdirektør hos XTB.

“Australien har nu den højeste inflation i den udviklede verden, og markederne er bange for, at dette er et tegn på, at inflationen kan stige igen og afspore håbet om rentenedsættelser.”

Kursfølsom ejendomsandelsmåler var blandt de største træk på benchmark-indekset, et fald på 1,2 %, mens rejse- og fritidsaktier førte til sektorfald med et fald på 1,7 %.

Bilaktier tabte 1,3 %, og Europas største bilproducent Volkswagen (ETR: VOWG_p) faldt 1,6 %, efter at selskabet sagde, at det ville investere op til 5 milliarder dollars som en del af et joint venture med elbilproducenten Rivian (NASDAQ: RIVN).

Fokus forblev på en måling af USA’s personlige forbrugsudgifter (PCE) på fredag, hvilket kan spille en nøglerolle i at måle Federal Reserves renteudsigter.

“Seneste kommentarer fra (Fed) medlemmer tyder på, at de ønsker at vente og se en mere konsekvent vedvarende tendens i lav inflation,” sagde Daniel Morris, chefmarkedsstrateg hos BNP Paribas (OTC: BNPQY) Asset Management. Han tilføjede, at en måneds data ikke ville betyde meget, og at Fed måske vil bestå det amerikanske valg, før der træffes nogen beslutninger.

Inflationsdata fra Frankrig, Spanien og Italien kommer også i denne uge. Også på tryk er første runde af Frankrigs hurtige parlamentsvalg den 30. juni. Frankrigs benchmark CAC 40 endte 0,7 % lavere.

Blandt andre aktier nåede Alfen sin værste dag nogensinde og faldt med 46,7 %, efter at den hollandske energilagringsspecialist og el-infrastrukturudbyder udstedte en profitadvarsel.

Aktier i Storbritanniens Deliveroo (OTC: DROOF) steg 1,2% efter en Reuters-rapport om, at den amerikanske måltidsudbringningsgruppe Doordash havde markeret en interesse i en overtagelse af virksomheden i sidste måned.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-slip-as-bond-yields-weigh-french-elections-awaited/