Home » News » amerikanske aktiefutures glider lavere; Nvidia mister den mest værdifulde titel.

amerikanske aktiefutures glider lavere; Nvidia mister den mest værdifulde titel.

News Team

De amerikanske aktiefutures faldt for det meste i fredags, men Wall Street forblev på kurs mod ugentlige stigninger forud for offentliggørelsen af nøgletal for økonomisk aktivitet.

Ved 06:55 ET (11:55 GMT) var Dow Futures-kontrakten faldet med 40 point eller 0,1 %, S&P 500 Futures handlede 4 point eller 0,1 % lavere, mens Nasdaq 100 Futures handlede stort set uændret.

Tab fra markedsdarlingen Nvidia (NASDAQ: NVDA) vejede både S&P 500 og Nasdaq Composite torsdag, hvor førstnævnte faldt 0,3 % og sidstnævnte 0,8 %. Dow Jones Industrial Average var outperformeren og steg 0,8 % – dets bedste dag i denne måned.

Når det er sagt, er alle tre store gennemsnit på tempo for ugentlige gevinster. S&P 500 er på vej til en stigning på 0,8 %, Nasdaq er steget 0,2 %, og DJIA er sat til en stigning på 1,4 %.

Nvidia mister den mest værdifulde krone

Svaghed i Nvidia ramte sentimentet, da investorerne tog nogle overskud i kølvandet på chipproducentens ekstraordinære stigning, som havde resulteret i, at den kortvarigt blev verdens mest værdifulde virksomhed tidligere på ugen.

Nvidia afgav titlen tilbage til softwaregiganten Microsoft (NASDAQ: MSFT) torsdag, men den generelle entusiasme omkring anvendelserne af kunstig intelligens burde betyde, at den underliggende efterspørgsel efter aktien forbliver stærk.

Andre steder vil Boeing (NYSE: BOE) være i søgelyset, efter at Reuters rapporterede, at flyproducenten er på nippet til at gå med til at tilbagekøbe Spirit Aerosystems, dets tidligere datterselskab.

Boeing indledte forhandlinger om at tilbagekøbe en af sine store leverandører, som de havde udskilt i 2005, tidligere på året, men løb ind i vanskeligheder på grund af Spirits arbejde for Boeings største rival Airbus.

Den europæiske gruppe havde truet med at forhindre enhver aftale, der involverede Boeing, der fremstillede dele til sine seneste modeller.

Kvartalsindtjening kommer også fra brugtbilforhandleren CarMax.

Mere klarhed nødvendig før nedskæringer – Barkin

Den økonomiske dataliste centrerer sig om fremstilling og serviceydelser, Purchasing Managers’ Index-aflæsninger for juni, for at få spor af den amerikanske økonomis helbred.

Eksisterende boligsalgsdata for maj er også planlagt til at blive offentliggjort.

En række Fed-embedsmænd har udtrykt forsigtighed med hensyn til at forvente rentenedsættelser for tidligt og søger flere beviser for, at inflationen er blevet tæmmet, før centralbanken ville gå med til at lempe pengepolitikken.

Thomas Barkin, præsident for Federal Reserve Bank of Richmond, understregede torsdag pointen og understregede behovet for yderligere klarhed om inflationsbanen, før man overvejer at sænke renten.

“Min personlige holdning er, at lad os få mere overbevisning, før vi flytter,” sagde Bakin til journalister efter en begivenhed i Richmond torsdag.

Rå hoveder for ugentlige gevinster

Råoljepriserne handlede marginalt lavere fredag, men var sat til at stige i en anden uge, hjulpet af tegn på stigende efterspørgsel i USA, verdens største olieforbruger.

Ved 06:05 ET handlede de amerikanske råfutures (WTI) 0,1 % lavere til 81,23 USD pr. tønde, mens Brent-kontrakten faldt 0,1 % til 85,59 USD pr. tønde.

Begge benchmarks er på vej til at registrere gevinster på over 3 % i denne uge, og handles tæt på de højeste niveauer i over syv uger.

Data udgivet torsdag af Energy Information Administration viste et træk i amerikanske råolielagre med 2,5 millioner tønder i ugen, der sluttede 14. juni, mere end det forventede træk på 2,2 millioner tønder.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-drift-lower-nvidia-loses-most-valuable-title/